Богдан Бутко провів за збірну України 33 матчі / фото: УАФ

Український захисник Богдан Бутко, який на правах оренди виступає за польський "Лех", розповів, навіщо в 2015 році переходив у пермський "Амкар".

Про це Бутко сказав в інтерв'ю сайту Tribuna.com.

"Я пішов у Росію, адже більше не було пропозицій - навіть два збори проходив у Пермі, не одразу взяли. У мене була хороша зарплата, а в "Амкар" пішов на копійки - в Росії зарплата була у 6 разів менше. Це зробив, щоб повернутися на той рівень, на якому хотів би грати і навіть вище. Період в Пермі як раз дав поштовх, що я потрапив у першу команду "Шахтаря". І в збірній знову почав грати", - сказав Бутко.

Відео дня

За словами футболіста, Україна для нього завжди буде на першому місці, і в Росію він їхав не через симпатію до цієї країни:

Читайте також"Все перекреслив": тенісист Стаховський пояснив, чому екс-футболіст Тимощук поїхав працювати в Росію

"Я завжди розумів, яка ситуація між країнами, бачу, як це відбувається, читаю і дивлюся новини, переживаю. Україна - моя країна, я тут народився, я українець, люблю цю країну. Де б я не жив, я буду українцем, хочу ним бути. Ця країна дала мені все для життя. За це люблю Україну. Коли переходив до Росії, то не тому, що були симпатії до цієї країни. Або що російською розмовляю. У мене просто були симпатії до футболу, просто хотів грати, щоб повернути свою найкращу форму".

Бутко також підкреслив, що розумів, що Росія - "агресор".

"Розумів - Росія, агресор, все інше. Але не знав, куди я йду. Таке відчуття, що їду в якийсь Китай. Не знав, що, куди, чому. Просто хотів грати у футбол".

Футболіст зізнався, що він злий на Росію через війну на Донбасі:

"Звичайно ж, злий. Завжди хотів жити в нормальному місті, в якому виріс. Воно належало Україні. Хотів там рости, розвиватися, все робив для цього, були плани на майбутнє, купив квартиру. А вийшло так, що це не Україна".

Зазначимо, що Бутко провів в "Амкарі" сезон 2015-2016, після чого повернувся з оренди в "Шахтар".

Раніше УНІАН також повідомляв про те, що український форвард Євген Селезньов назвав помилкою свій перехід у російський клуб.