Шовковський зазначив, що Севілья стане для Інтера найскладнішим випробуванням в ЛЄ / фото 112.ua

Експерти прокоментували шанси "Інтера" і "Севільї" в майбутньому фіналі Ліги Європи, який пройде в Кельні.

УНІАН проведе онлайн-трансляцію матчу Севілья - Інтер.

Читайте такожСевілья - Інтер: анонс фіналу Ліги Європи

Відео дня

Колишній український футболіст Максим Калініченко в коментарі football24.ru зазначив, що очікує видовища від учасників:

"Фінал буде хороший і видовищний. Тут не можна говорити про те, що хтось із команд дійшов сюди несправедливо. Обидва клуби люблять атакувати та мають чудові атакуючі зв'язки.

На початку, думаю, команди будуть обережними, враховуючи які рахунки в матчах бувають за останні тижні єврокубків. Вважаю, що ця гра не буде винятком з правил всіх останніх матчів. Суперники також багато заб'ють один одному. Явного фаворита тут я не бачу".

Колишній воротар Олександр Шовковський заявив, що мотивація може допомогти "Інтеру" здобути перемогу, на яку так давно чекають фанати:

"Міланці мають надзвичайно впевнений вигляд, майже ідеально грають в захисті, потужно пресингують і прекрасно готові фізично. Втім, треба визнати, що суперників рівня "Севільї" в цій Лізі Європи у них ще не було.

За останні шість років "Севілья" тричі виграла Лігу Європи. Чи гарантує це перемогу іспанцям і на цей раз? Звичайно, ні. Антоніо Конте дуже хоче продемонструвати, що в перший же сезон в "Інтері" може досягти успіху, якого у команди не було десять років. "Інтер" неймовірно мотивований, а саме психологія часто грає найважливішу роль в таких матчах", - цитує Шовковського ua-football.com.

Скаут "Кальярі" і знавець італійського футболу Алекс Великих передбачив перемогу "Інтеру" в коментарі Footboom.com:

"Вважаю, що пара нападників "Інтера" зможе бути більш небезпечною для "Севільї", ніж нападники іспанського клубу проти трійки центральних захисників італійської команди. "Роботяги" центру поля "Інтера" - Барелла і Гальярдіні будуть всіляко збивати темп гри іспанців, а мозковий центр Конте в особі Брозовіча буде диктувати темп, потрібний італійцям.

В цілому гру зроблять гравці оборони обох команд, і тут я віддаю перевагу "Інтеру". Що стосується небезпеки Лукаку, яку всі розуміли перед матчем з "Шахтарем", то в даній грі його роль буде більш "маргінальною" - на перші ролі вийде Лаутаро - він буде своєю активністю відволікати захисників "Севільї" і давати більшу свободу бельгійському гігантові. Гра закінчиться з рахунком 2:1 на користь "Інтера".

Севілья - Інтер: перед фіналом

  • У півфіналі ЛЄ "Інтер" розгромив "Шахтар" з рахунком 5:0, а "Севілья" пройшла "Манчестер Юнайтед" (2:1). До цього італійський клуб в плей-офф Ліги Європи вибив з боротьби "Лудогорець", "Хетафе" і "Байєр", а іспанці пройшли "ЧФР Клуж", "Рому" і "Вулверхемптон".
  • "Севілья" в шостий раз зіграє в фіналі Ліги Європи та може в шостий раз виграти трофей. "Інтер" тричі вигравав Кубок УЄФА (попередник Ліги Європи - прим.) І ще один раз грав у фіналі.
  • "Севілья" є рекордсменом за кількістю перемог в Лізі Європи / Кубку УЄФА. Раніше іспанський клуб перемагав в турнірі у 2005, 2006, 2014, 2015 і 2016 роках.
  • Головним арбітром фіналу призначено нідерландеця Данні Маккелі.