REUTERS

16 травня в чемпіонаті Німеччини відбулися перші матчі Бундесліги після того, як в березні турнір пішов на карантин через пандемію коронавірусу.

Читайте такожТести та дезінфекція: розроблено медичний протокол для відновлення тренувань клубів УПЛ

Відео дня

Головною подією дня стало Рурське дербі, в якому дортмундська "Боруссія" розгромила "Шальке", однак у цілому всі матчі виглядали однаково - порожні стадіони, маски, дезінфекція та дистанціювання.

На стадіон можуть потрапити тільки 322 людини. В їх число входять гравці, тренери, судді, оператори, охорона, антидопінгові фахівці та обслуговуючий персонал. Кожному перед входом в чашу арени вимірювали температуру, а перед розминкою і грою навіть м'ячі проходили дезінфекцію.

Футболісти на лаві запасних сиділи через одне або кілька вільних місць і залишалися в масках. Крім того, журналісти під час флеш-інтерв'ю також перебували на необхідній відстані від гравця, використовуючи подовжений тримач для мікрофону. В масках працювали навіть оператори, які вели трансляцію.

Команди не обмінювались традиційними рукостисканнями, а під час святкування голів не було ніяких обіймів. Гравці замінили їх торканнями ліктів.

УНІАН раніше повідомляв про те, що німецький клуб заповнив стадіон картонними "вболівальниками" перед відновленням сезону.