Бразильський захисник Додо тренується в загальній групі / фото ФК Шахтар

Донецький "Шахтар", в якому стався спалах коронавірусу, в усіченому складі повернувся до тренувань.

Про це повідомив офіційний сайт "Шахтаря".

У тренуванні взяли участь всього одинадцять футболістів: три воротарі і вісім польових гравців.

Відео дня

Читайте такожУ молодіжній збірній України з футболу стався спалах коронавірусу

Сергій Болбат і Маркос Антоніо займалися за індивідуальною програмою.

У загальній групі, судячи з фото, тренувалися Анатолій Трубін, Олексій Шевченко, Євген Гриценко, Майкон, Дентіньо, Додо, Тете, Маркіньос Сіпріано і Віктор Корнієнко.

Відзначимо, що здорові, але знаходяться в розташуванні своїх національних збірних Манор Соломон і Давид Хочолава, а також Віктор Коваленко, Марлос і Валерій Бондар, які приєдналися до української збірної перед матчем з Німеччиною. Євген Коноплянка та Сергій Кривцов травмовані.

Фото REUTERS
Фото REUTERS

Коронавірус у "Шахтарі": хроніка подій

  • 4 жовтня Тарас Степаненко та Андрій П'ятов отримали позитивні тести на коронавірус після матчу УПЛ проти "Десни". Обидва футболісти брали участь у грі. Крім того, позитивні тести здали два співробітники клубу.
  • Жоден з футболістів "Шахтаря" не зміг допомогти збірній України в контрольному матчі проти Франції, так як вся команда перебувала на самоізоляції. Зокрема, це Микола Матвієнко, Віктор Коваленко, Марлос і Жуніор Мораєс, які були викликані в команду. 
  • 6 жовтня в "Шахтарі" проводили додаткове тестування на COVID-19. Його пройшли всі гравці, крім П'ятова і Степаненка. Всі результати були негативними.
  • 8 жовтня стали відомі результати нового тестування: у донецькому клубі виявили відразу 9 заражених футболістів, а також позитивні тести здали 9 співробітників клубу. Стало відомо, що Матвієнко і Мораєс не зможуть допомогти збірній України через позитивні тести.
  • Наступний матч "Шахтаря" запланований на 17 жовтня - "гірники" зіграють вдома проти "Львова". 21 жовтня "гірникам" належить стартувати в Лізі чемпіонів матчем проти "Реала".