Авторитетний український тренер В'ячеслав Грозний поділився очікуваннями щодо фінального матчу Ліги чемпіонів, де англійські "Манчестер Сіті" та "Челсі" посперечаються за престижний трофей. 

УНІАН вестиме онлайн-трансляцію матчу Манчестер Сіті - Челсі.

Слова Грозного цитує sport.ua.

Відео дня

"Я досі перебуваю під враженням від емоційного фіналу Ліги Європи з 22 післяматчевим пенальті. У своєму передматчевому інтерв'ю я і припускав такий розвиток подій з серією післяматчевих пенальті, хоч до матчу і розумів, що "МЮ" фаворит. Але це футбол, це фінал".

"Аналогічно можна міркувати й про фінал Ліги чемпіонів, де до матчу більшість фаворитом вважає "Ман Сіті". Хоча, я вважаю, що шанси обох команд рівні й у кожної команди є свої козирі".

"До речі, попередні два сезони саме німецькі фахівці вигравали Лігу чемпіонів - Клопп з "Ліверпулем" і Флік з "Баварією". І в цьому фіналі представлений німець Тухель. Каталонцю Гвардіолі хочеться перервати німецьке лідерство, вигравши з "Ман Сіті" заповітний трофей".

"Нам, українцям, звичайно, хочеться, щоб черговий українець, а саме Саша Зінченко, слідом за Андрієм Шевченком, який виграв Лігу чемпіонів з "Міланом", і Анатолієм Тимощуком, який завоював цей титул разом з "Баварією", переміг у найпрестижнішому єврокубку. Так, дуже хочеться, щоб Саша Зінченко підняв цей трофей над головою! Але зробити буде це дуже складно".

"Мені здається, в цьому фіналі не буде переможця в основний час. Рідко таке буває, що не можеш віддати комусь перевагу. У плані тренерів у мене більше симпатій до Гвардіоли. Я книги Пепа читаю. І Зінченко грає в команді каталонського фахівця. Але я також віддаю належне і роботі Тухеля".

Читайте такожЗразкові джентльмени: анонс фіналу Ліги чемпіонів Манчестер Сіті - Челсі

"Треба бути об'єктивними. На чаші терезів 50 на 50. Хтось скаже, що це за прогноз, якщо я не називаю переможця? Ну, от скажіть, хто виграє в цьому фіналі! Я не знаю. Тут можна тільки вгадати! Як на мене, шанси дуже рівні. Як тренер і вболівальник, хочу отримати від цього матчу задоволення від роботи тренерів і їх штабів, від роботи арбітрів, які не заважатимуть грати".

"Сподіваюся, матч всім сподобається. Чи буде він результативним? Я не думаю. Команди зіграють акуратно, обережно і дисципліновано. Вони дуже добре один одного знають. Думаю, у Де Брюйне і Жоржиньо не буде тієї свободи, яку вони мають в кожному матчі".

"Я в передчутті цієї гри, а потім ми будемо говорити про матчі збірної України та інших національних команд. А зараз нумо сконцентруймось на фіналі Ліги чемпіонів".

Манчестер Сіті - Челсі: перед матчем

  • Поєдинок команд на стадіоні в Порту відбудеться з уболівальниками на трибунах. Спочатку планувалося провести гру в турецькому Стамбулі, але УЄФА прийняв рішення перенести матч через карантинні обмеження.
  • "Манчестер Сіті" вперше в історії зіграє у фіналі Ліги чемпіонів. "Челсі" двічі грав у фіналах ЛЧ до цього: в 2008-му році "аристократи" поступилися в серії пенальті "Манчестер Юнайтед", а в 2012-му році здолали по пенальті "Баварію".
  • Тьяго Сілва і Томас Тухель другий рік поспіль зіграють у фіналі Ліги чемпіонів. Минулого року вони разом з ПСЖ у фіналі поступилися "Баварії". Тухель став першим тренером в історії, який вийшов у фінал ЛЧ два роки поспіль з різними клубами.
  • Всі три випадки, коли "Челсі" виходив у фінал ЛЧ, об'єднані цікавим фактом: в цей сезон клуб неодмінно змінював тренера.
  • Між собою в поточному сезоні "Ман Сіті" і "Челсі" зустрічалися три рази. В рамках АПЛ команди обмінялися виїзними перемогами, а ось у півфіналі Кубка Англії лондонці здолали манкуніанців.
  • Вирішальний поєдинок між "Челсі" і "Ман Сіті" обслужить іспанський рефері Антоніо Матеу Лаос.