Дієго Марадона / фото REUTERS

Стали відомі результати розтину, проведеного для встановлення причини смерті легендарного аргентинського футболіста Дієго Марадони.

Про це повідомляє infobae.com.

Причиною смерті стала "гостра серцева недостатність у пацієнта з дилатаційною кардіоміопатією, яка призвела до гострого набряку легенів і смерті".

Відео дня

Читайте такожПоліція застосувала зброю: у Буенос-Айресі відбулися масові заворушення під час прощання з Марадоною (фото, відео)

Член-фахівець аргентинського кардіологічного фонду Хуан Пабло Костабель пояснив, що "при дилатаційній кардіоміопатії серце збільшується і не може нормально скорочуватися".

"Набряк легенів - це форма гострої серцевої недостатності. У легенях накопичується кров, яка не може правильно перекачуватися серцем. Таким чином, легені не можуть працювати належним чином, а пацієнт відчуває гостру задишку. У такому випадку смерть не настає в лічені хвилини, як при серцевому нападі або аритмії, які можуть призвести до швидкої зупинки дихання", - також зазначив він.

За словами Костабеля, в такій ситуації пацієнт не може ігнорувати відчуття задишки, а отже "хронологія подій повинна говорити про пацієнта, який скаржиться на проблеми з диханням".

Смерть Дієго Марадони: головне