Тітці / фото REUTERS

Півзахисник донецького "Шахтаря" Тете визнаний найкращим футболістом матчу з мадридським "Реалом" у 1-му турі групового етапу Ліги чемпіонів.

Читайте такожШахтар сенсаційно обіграв Реал у Лізі чемпіонів (фото)

Бразильський вінгер у минулій грі записав собі в актив гол і результативну передачу. Портал Whoscored оцінив його гру на 8,6 бала - це найкращий показник серед усіх учасників.

Відео дня

У топ-3 футболістів на полі увійшли півзахисник "Шахтаря" Манор Соломон, у якого 8 балів, а також хавбек "Реала" Лука Модрич (7,8).

whoscored.com

Також УЄФА включив Тете до списку претендентів на звання найкращого гравця тижня в Лізі чемпіонів. Його конкурентами є форвард "Ювентуса" Альваро Мората, захисник "РБ Лейпцига" Анхеліньо і вінгер "Баварії" Кінгслі Коман. Проголосувати можна за посиланням.

"Реал" - "Шахтар": підсумки матчу

  • "Шахтар" виграв у "Реала" в Мадриді з рахунком 3:2. "Гірники" грали без ряду провідних футболістів, які не полетіли на гру через ситуацію з коронавірусом в донецькому клубі.
  • "Реал" пропустив три голи на своєму полі в першому таймі в матчі Ліги чемпіонів вперше з 2000 року (проти"Баварії").
  • "Шахтар" вперше обіграв "Реал" у трьох особистих зустрічах (раніше "гірники" двічі програвали).
  • Українська команда обіграла "Реал" вперше з 1999 року (тоді це вдалося "Динамо" в Лізі чемпіонів).
  • Луїш Каштру прокоментував результат матчу з "Реалом". Також з'явилася реакція представників мадридського клубу на поразку.
  • У другому турі "Шахтар" 27 жовтня прийматиме "Інтер". "Реал" в цей же день на виїзді зіграє з "Боруссією" Менхенгладбах.