Фінал пройде в Кельні / фото REUTERS

У п'ятницю, 21 серпня, в Кельні на стадіоні "Рейн Енергі" відбудеться фінальний матч Ліги Європи, в якому зіграють іспанська "Севілья" та італійський "Інтер".

УНІАН проведе онлайн-трансляцію матчу Севілья - Інтер.

Севілья - Інтер: де дивитися матч по ТБ

Відео дня

Стартовий свисток пролунає о 22.00.

Турнір з 1/4 фіналу переїхав до Німеччини, а команди на кожній стадії проводили по одному матчу в форматі "Фіналу восьми".

Севілья - Інтер: прогноз букмекерів

"Севілья"

У чемпіонаті Іспанії після карантину "Севілья" зуміла здобути третє місце, випередивши мадридський "Атлетіко" за додатковими показниками.

Команда вийшла в плей-офф Ліги Європи з першого місця у своїй групі. У плей-офф іспанці пройшли "ЧФР Клуж" (1:1, 0:0), "Рому" (2:0) і "Вулверхемптон" (1:0), а в півфіналі залишили за бортом "Манчестер Юнайтед" (2 :1).

"Севілья" є рекордсменом за кількістю перемог в Лізі Європи / Кубку УЄФА. Деякі вболівальники навіть пропонували перейменувати турнір на честь іспанського клубу, який підкоряв його у 2005, 2006, 2014, 2015 і 2016 роках. Більш того, у фіналі команда ще жодного разу не програвала.

Підопічні Хулена Лопетегі мають серію без поразок, яка налічує вже 20 поєдинків.

"Інтер"

Команда проводить перший сезон під керівництвом Антоніо Конте. У чемпіонаті Італії "нерадзуррі" стали другими з відставанням від "Ювентуса" всього на одне очко. У Кубку Італії команда вибула на стадії півфіналу, а майбутній матч залишився останнім шансом завоювати трофей.

Свій єврокубковий шлях команда починала в Лізі чемпіонів, але з групи з "Барселоною", дортмундською "Боруссією" і "Славією" вийти в плей-офф не вдалося.

Потім був плей-офф Ліги Європи, де по черзі вдалося обіграти "Лудогорець" (2:0, 2:1), "Хетафе" (2:0), "Байєр" (2:1), а в півфіналі - розгромити "Шахтар "з рахунком 5:0.

"Інтер" тричі вигравав Кубок УЄФА (попередник Ліги Європи - прим.) І ще один раз грав у фіналі. В останніх 17 матчах у всіх турнірах італійська команда зазнала лише однієї поразки.

Слова перед матчем

Головний тренер "Севільї" Хулен Лопетегі:

"Ми підходимо до гри з повагою до суперника. Розуміємо, що важлива кожна деталь. Ми повинні бути зосереджені, повинні розуміти гру. Ми спокійні і маємо зберегти холоднокровність. Ми цілий рік старанно працювали. Наша мета - виграти. У "Інтера" добре збалансована команда. Вони здорово і різноманітно атакують і можуть щільно грати в обороні. Вони можуть надати лише кілька шансів за матч. Але ми підійдемо до цієї гри, як і до будь-якої іншої: постараємося зіграти солідно і c настроєм на результат".

Головний тренер "Інтера" Антоніо Конте:

"Слово" страх "не входить в мій лексикон, і моїм гравцям воно не знайоме. Ми високо цінуємо і поважаємо "Севілью". Але у нас є свої карти, які ми збираємося розіграти. Ми повинні віддати всі сили. Ми не так часто грали в Лізі Європи в порівнянні з ними. Це дає їм перевагу. Важливо зберігати психологічну рівновагу. Є тільки один спосіб, як написати історію з клубом. Потрібно перемагати ".

Орієнтовні склади

"Севілья": Буну, Навас, Дієго Карлос, Кунде, Регілон, Банега, Фернандо, Хордан, Сусо, Ен-Несірі, Окампос

"Інтер": Ханданович, Годін, де Врей, Бастони, Д'Амброзіо, Барелла, Брозовіч, Гальярдіні, Янг, Мартінес, Лукаку

Арбітр

Майбутній поєдинок буде судити нідерландець Данні Маккелі.