Тьяго виступав за Баварію з 2013 року / фото uefa.com

Півзахисник мюнхенської "Баварії" Тьяго Алькантара продовжить кар'єру в "Ліверпулі".

Читайте такожХет-трик Салаха допоміг Ліверпулю обіграти знаменитого новачка АПЛ (відео)

Трансфер підтвердив голова правління німецького клубу Карл-Хайнц Румменігге, повідомляє Transfermarkt.

Відео дня

Сума трансферу 29-річного футболіста складе 30 мільйонів євро, з яких 8 прописані в якості бонусів за успіхи гравця у футболці мерсисайдців.

У минулому сезоні Алькантара провів за "Баварію" 40 матчів, забив 3 голи та віддав 2 асисти у всіх турнірах. Його контракт з німецьким клубом закінчувався влітку наступного року.

"Тьяго - великий гравець. Він був дуже важливим для нас. Працювати з ним було задоволенням. Ми емоційно попрощалися. Вітаю "Ліверпуль", якому вдалося підписати блискучого футболіста і хорошу людину", - цитує Twitter-аккаунт Bayern & Germany головного тренера "Баварії" Ханса-Дітера Фліка.

фото instagram.com/transfermarkt_official

Тьяго Алькантара: головні етапи кар'єри

  • Алькантара є сином відомого бразильського футболіста Мазіньо. Півзахисник отримав іспанське громадянство і є вихованцем "Барселони", за яку виступав з 2008-го по 2013-й рік. 
  • У складі каталонців хавбек чотири рази виграв чемпіонат Іспанії та одного разу перемагав у Лізі чемпіонів, а також завоював ще шість трофеїв.
  • До "Баварії" гравець перейшов за 20 мільйонів фунтів і з того часу став семиразовим чемпіоном Німеччини, а в минулому сезоні виграв з мюнхенцями Лігу чемпіонів, обігравши у фіналі ПСЖ.
  • За збірну Іспанії Алькантара провів 36 матчів і забив 2 голи.