Прізвище Шовковського нанесли на воротарську форму збірної / фото УАФ

Асистент головного тренера збірної України Олександр Шовковський прокоментував своє включення в заявку команди на товариський матч проти Франції.

УНІАН проведе онлайн-трансляцію матчу Франція-Україна.

Про це він сказав в інтерв'ю YouTube-каналу УАФ.

"Це виглядає певним чином сенсаційно. Але це було б, можливо, смішно, якби не так плачевно для нашої команди. Три воротаря з позитивними тестами. Тому було прийнято таке рішення. В принципі я свою форму фізичну форму підтримую завжди. Але я впевнений, що Жора Бущан мені свиню не підкладе і виходити не буде необхідності", - сказав Шовковський.

За словами, голкіпера він тренувався в рукавичках Андрія Пятова:

Читайте також45-річна легенда знов у справі: Шовковського включено до заявки збірної України на матч з Францією (відео)

"Андрій Пятов з нами. Не фізично, так його воротарські рукавички. Саме його рукавички надів на тренуванні".

Шовковський нагадав, що не грав з 2017 року.

"Скажімо так, кар'єру закінчив наприкінці 2016-го. Після цього в 2017-му зіграв на турнірі в Казахстані - це був останній раз, коли я одягав свої воротарські рукавички. У січні 2018-го я прооперував пальці на правій руці. У мене були розірвані сухожилля. Після цього рукавички не одягав".

YouTube-канал Mykola Vasylkov опублікував тренування Шовковського перед матчем з Францією.

Збірна України: кадрові проблеми

  • Перед матчем проти Франції відразу у трьох голкіперів збірної України був виявлений коронавірус: у Андрія Пятова ще в Україні, а у Андрія Луніна і Юрія Паньківа - вже у Франції. Таким чином, команда залишилася з одним воротарем - Георгієм Бущаном, через що і довелося заявити Шовковського.
  • Всього Шевченко перед матчем з Францією недорахувався 14 гравців, які були викликані в збірну. Тренер назвав кадрову ситуацію "дуже складною".
  • У команду не приїхали відразу дев'ять гравців "Шахтаря". У Тараса Степаненка та Андрія Пятова був виявлений коронавірус. Микола Матвієнко, Віктор Коваленко, Марлос і Жуніор Мораєс залишаються на самоізоляції. У Євгена Коноплянки, Сергія Кривцова та Сергія Болбата - травми.

  • Крім того, через травми українській збірній не допоможуть півзахисник "Манчестер Сіті" Олександр Зінченко, а також динамівці Владислав Супряга і Віталій Буяльський.