Збірна України проявила характер, але поступилася Литві / IIHF

У Каунасі (Литва) відбувся матч 4-го туру чемпіонату світу з хокею серед команд третього за значимістю Дивізіону 1В, в якому збірна України зазнала чергової поразки на турнірі - на цей раз від господарів.

Про це повідомляє офіційний сайт змагань.

Збірна Литви напередодні домашнього ЧС вважалася одним з фаворитів, поряд з командами Японії і... України. Ось тільки на відміну від литовців, які виграли всі три матчі і продовжують боротьбу за підсумкове 1-е місце і підвищення в класі, українці зазнають чергової невдачі - до цього були сенсаційні поразки проти команд Естонії та Хорватії. І лише в першому турі підопічним Олександра Савицького вдалося здолати Румунію.

Відео дня

Читайте такожУкраїнський хокеїст закинув шайбу у свої ворота кидком від чужих воріт (відео)

В четвертій грі на турнірі проти Литви "синьо-жовті" продемонстрували бойовий дух. Так, у третьому періоді українська збірна "горіла" - 2:4, але зуміла зрівняти рахунок за 37 секунд до кінця.

Після нормованого часу гра продовжилася в овертаймі, проте вже через 1 хвилину 4 секунди дальній кидок форварда литовської збірної Арнольдаса Босаса вирішив результат зустрічі.

Перемога Литви - 5:4. У складі збірної України голи забивали Віктор Захаров, Микита Буценко, Денис Петрухно і Дмитро Німенко.

Литва - Україна - 5:4 (1:1, 1:1, 2:2, 1:0)

Після чотирьох турів українська команда посідає 4-е місце серед шести збірних. У нашої команди 4 очки, менше тільки в Хорватії (3) і Румунії (1).

Завтра пройде заключна гра "синьо-жовтих" на турнірі - проти Японії.