Жіноча збірна України з волейболу вийшла у фінальну частину Євро-2019 / ЄКВ

У Запоріжжі завершився матч відбіркового турніру чемпіонату Європи-2019 з волейболу серед жіночих команд. Збірна України впевнено переграла Чорногорію - 3:0. Ця перемога дозволила українській команді гарантувати собі путівку у фінальну частину турніру. Про це повідомляє УНІАН.

Поєдинок, який зібрав у Палаці спорту "Юність" 1150 глядачів, ознаменувався перевагою української збірної у кожній партії, що вилилося в загальний підсумок - 25:22, 25:21, 25:21. Кращим гравцем зустрічі стала Олеся Рихлюк, яка поклала в скарбничку України 20 очок.

Читайте такожЧоловіча та жіноча збірні України отримали суперників по волейбольної Золотий Євролізі

Відео дня

Українки обіграли свого головного конкурента в боротьбі за путівку в фінальну частину Євро. До цієї зустрічі в України та Чорногорії було по 6 очок у групі С, і вони ділили 2-3 місця. Перемога дозволила українській команді з 9 балами гарантовано вийти у фінальну частину з другого місця (перша позиція - у Греції).

Фінальний турнір 31-го чемпіонату Європи з волейболу серед жінок вперше пройде в чотирьох країнах - Польщі, Угорщині, Словаччині та Туреччині - в серпні і вересні цього року.

Зазначимо, що сьогодні о 20.00 в Запоріжжі свій матч проведе і чоловіча збірна України, яка зустрінеться з Македонією і також може оформити вихід на Євро-2019.