Валентина Семеренко виступить на чемпіонаті світу в Швеції / xsport.ua

Старший тренер жіночої збірної України з біатлону Андрій Прокунін назвав імена п'ятьох біатлоністок, які виступлять на чемпіонаті світу в шведському Естерсунді, а також розповів про можливе залучення в команду шостого номера.

Про це повідомляє XSPORT.

«Так, склад на чемпіонат світу вже відомий. Це Віта і Валя Семеренко, Анастасія Меркушина, Юлія Джима і Юлія Журавок, яка буде у нас п'ятим номером. З приводу шостої дівчини ми поки що думаємо, чи доцільно взагалі туди їхати Надії Бєлкіній. За результатами в принципі вона потрапляє до складу, але сидіти запасною сенсу немає. Краще брати участь на етапі Кубка IBU в Мартелло, а далі підключитися до основної команди на етапі в Осло", - повідомив Прокунін.

Відео дня

Читайте такожЧотири українки потрапили у топ-20 гонки переслідування на ЧЕ з біатлону

Також він розповів про плани команди на найближчі дні підготовки до ЧС.

"Ми залишаємося в Раубичах до четвертого числа, після чого переїжджаємо в Естерсунд. Організатори обіцяли, що вже з 4 березня відкриють стадіон. Сподіваюся, ми проведемо в Раубичах хорошу роботу, хоча обіцяють теплу погоду. Не зовсім те, чого б нам хотілося. Переживаємо, що лижня може бути м'яка. Хотілося б зробити роботу на більш жорсткій лижні, але подивимося, яка буде динаміка погоди. Вночі обіцяють легкий мінус, вдень – плюс. Головне, щоб не було дощів і якихось захворювань спортсменок», - додав наставник жіночої збірної України.

Нагадаємо, чемпіонат світу в шведському Естерсунді стартує 7 березня змішаною естафетою.

Варто додати, що раніше став відомий склад чоловічої збірної на першість світу в Швеції. Вибір головного тренера чоловічої команди Юрая Санітри виглядає так: Дмитро Підручний, Артем Прима, Сергій Семенов, Руслан Ткаленко і Артем Тищенко.