Київський "Автомобіліст" виграв міжнародний турнір "Празька бочка" / facebook.com

У столиці Чехії завершився традиційний міжнародний хокейний турнір серед любителів "Празька бочка".

Перше місце на турнірі за участю 12 колективів, що представляли Канаду, Фінляндію, Великобританію, Швейцарію, Росію, Словаччину і Норвегію, посіла українська команда "Автомобіліст" (Київ). Про це повідомляє офіційний сайт змагань.

На груповій стадії кияни розгромили британських "Surrey Lions" - 9:0, а також з рахунком 4:3 зломили опір команди Словаччини, посівши перше місце в групі.

Відео дня

У півфіналі хокеїсти "Автомобіліста" перемогли російський "Возовоз". Основний час гри завершився внічию - 3:3, а в серії буллітів українці були точнішими. Нарешті, в поєдинку за головний титул українцям протистояв колектив з Фінляндії "Pälkäneen lukko". Тут також довелося вдатися до післяматчевих булітів, оскільки в ігровий час переваги не досягла жодна з команд - 2:2. У змаганні нервів і майстерності пробиття "хокейних пенальті" кияни знову виявилися сильнішими. Емоції і радість від перемоги зашкалювали:

Крім традиційних медалей і кубків, на тріумфаторів "Празької бочки" чекав смачний приз - 20 літрів чеського пива.

     

Додамо, що регламент турніру не перешкоджав участі в матчах хокеїстів-професіоналів - у складі деяких команд виходили на лід навіть екс-гравці НХЛ. Що стосується переможців, то ідейним натхненником і одним з провідних гравців «Автомобіліста» є екс-хокеїст «Сокола», «Беркута», «Білого Барса» та інших клубів Тарас Бега.