Нікі Лауда / REUTERS

У ніч на 21 травня пішов з життя австрійський автогонщик, триразовий чемпіон Формули-1 Нікі Лауда.

Офіційну заяву про смерть Лауди для ЗМІ зробила родина гонщика, передає motorsport.com.

"З глибоким сумом повідомляємо, що наш улюблений Нікі тихо помер у понеділок в оточенні родини", - йдеться в заяві сім'ї.

Відео дня

Свої співчуття у Twitter принесли "Мерседес", в якому Лауда працював директором, а також "Макларен" і "Феррарі", за які виступав гонщик.

"Всі в "Макларен" засмучені смертю нашого друга, колеги та чемпіона світу Нікі Лауди. Ніки назавжди залишиться в наших серцях і нашій історії", - висловили співчуття в "Макларен".

"Сумний день для Формули-1. Сім'я "Феррарі" з глибоким сумом дізналася про смерть свого друга Нікі Лауди. Ви назавжди залишитесь у наших серцях і серцях фанатів", - відзначили в "Феррарі".

Нагадаємо, в 1976-му році Лауда потрапив у серйозну аварію, після якої у нього не раз виникали проблеми зі здоров'ям, викликані наслідком опіків і травм, отриманих через перебування у палаючій машині.

Так, у середині 1990-х Лауда переніс операцію з пересадки нирок. В останні дні австрійська преса стверджувала, що екс-автогонщик проходив процедуру діалізу у Швейцарії.

Влітку минулого року колишній автогонщик переніс інфекцію, в результаті чого була потрібна пересадка легенів. Протягом двох місяців Лауда перебував у лікарні, а на початку 2019 року знову був госпіталізований через грип.

По ходу кар'єри Лауда двічі ставав чемпіоном Формули-1 у складі "Феррарі" і один раз - коли виступав за "Макларен". Після завершення кар'єри в 1985 році Ніки працював експертом і журналістом, а потім став директором "Мерседеса".

Раніше УНІАН також повідомляв про те, що в Болівії арбітр помер під час матчу через інфаркт.