Євгеній Кузнєцов / commons.wikimedia.org

Нападник «Вашингтона» і збірної Росії з хокею Євгеній Кузнєцов став героєм скандального відео.

На наступний день після поразки в півфіналі чемпіонату світу від Фінляндії (0:1) користувач під ніком Кра Сотка в Twitter поділився відео з Кузнєцовим за столом, на якому стоять порожні стакани і дві доріжки білого порошку, а біля них лежить скручена банкнота:

Після того, як ролик розлетівся по інтернету (незважаючи на те, що вже видалений первинним джерелом), журналісти зв'язалися з Кузнєцовим і хокеїст підтвердив, що це він зображений на відео, але заявив, що воно було знято рік тому, що він ніколи не вживав наркотики і що готовий хоч зараз пройти експертизу:

«Так, я бачив, що в мережі з'явилося це відео. Я не завжди маю відношення до того, що відбувається поруч зі мною. Я ніколи не вживав наркотики і не збираюся захоплюватися цим. Якщо до мене є питання – я в будь-який момент готовий пройти медичну експертизу.

Цьому відео рік. Справа була влітку 2018 року в Вегасі, коли ми виграли Кубок Стенлі з «Вашингтоном». До минулого чемпіонату світу це тим більше не має ніякого відношення. Я просто зайшов до знайомих у номер. Коли побачив, що там у них відбувається – незнайомі жінки, незрозумілі речовини на столі – зателефонував другу і пішов звідти якомога швидше.

Читайте також"Ніколи так не помилявся": фінський журналіст з'єднання їв газету, в якій критикував чемпіонів світу з хокею (відео)

Шкода, що хтось вирішив зловити хайп тільки зараз – на поразці збірної. Приховувати мені нічого, нехай це залишиться на совісті того, хто розмістив відео», - заявив Кузнєцов.

У свою чергу, керівництво «Вашингтон Кепіталз» заявило виданню The Washington Post, що проведе власне розслідування у цій справі:

«Нам відомо про відео з Євгенієм Кузнєцовим, яке з'явилося в соціальних мережах. На даний момент ми збираємо факти, і поки що більше не будемо коментувати цю ситуацію».

Цікаво, що Кузнєцов, а також капітан збірної Росії Ілля Ковальчук і захисник Дмитрій Орлов, за словами президента ФХР Владислава Третяка, відлетіли з чемпіонату світу окремо від команди.

Нагадаємо, переможцем чемпіонату світу стала збірна Фінляндії, а головний фаворит Росія завоювала бронзу.