Ганна Музичук у червні брала участь у турнірі претенденток в Казані / фото: fwct2019.com

Українська шахістка Анна Музичук відповіла на питання, чому вони разом з сестрою Марією їздять на шахові турніри в Росію.

Про це Музичук сказала в інтерв'ю сайту 24tv.ua.

"Розумію обурення людей. Так, Росія напала на нашу державу, іде війна. Боляче, що загинуло стільки українців. Але зрозумійте і мене: Росія - провідна шахова країна, шахи там дуже підтримуються. Президент Міжнародної шахової федерації - росіянин. Кожного року в Росії проводиться декілька змагань найвищого рівня, будуть там проводитись і надалі", - сказала Музичук.

Відео дня

Читайте також"Є цар - можна жити": відомий шахіст назвав головну відмінність між українцями і росіянами

"Це не питання пропуску одного турніру. Якщо ми відмовляємось їздити на змагання в Росію, то можна завершувати професійну кар’єру", - додала шахістка.

Музичук також зазначила, що питання участі на турнірах в Росії вони з сестрою обговорювали з керівниками Львівської області:

"З 2014 року ми з Марічкою їздили в Росію виключно на офіційні змагання. Питання нашої участі у змаганнях на території РФ ми обговорювали з керівництвом області та міста Львова. Вони відповіли, що нас розуміють і сказали: "Їдьте та перемагайте".

Як повідомляв УНІАН, у червні Анна Музичук фінішувала другою на шаховому турнірі претенденток, який проходив у Росії.