noc-ukr.org

Під час засідання Української академії спорту сьогодні були оприлюднені трійки претендентів премії "Герої спортивного року-2015" у вісьми номінаціях, з яких члени Академії шляхом таємного голосування обрали переможців, повідомляє прес-служба НОК України.

Зокрема, на звання найкращого спортсмену року претендує Жан Беленюк (греко-римська боротьба), Олег Верняєв (гімнастика) і Павло Тимощенко (сучасне п'ятибороство). На звання найкразої спортсменки - Яна Беломоіна (велоспорт-маунтенбайк, крос-кантрі), Валентина Семеренко (біатлон) та Юлія Ткач (боротьба).

Організаторами заходу виступають Національний олімпійський комітет України та Міністерство молоді та спорту України.

Відео дня

Президент НОК України Сергій Бубка під час засідання наголосив: «Рік запам’ятався нам 19 нагородами чемпіонатів світу та 33 медалями європейських першостей - і це тільки в олімпійських номерах програми. На перших історичних Європейських іграх наші спортсмени 46 разів піднімались на п’єдестал пошани. Підтвердили свій високий рівень українські спортсмени-паралімпійці і представники неолімпійських видів спорту. Приємно, що нам є ким пишатись і кого вшановувати».

У свою чергу, президент Української академії спорту Ніна Уманець нагадала процедуру обрання номінантів. «Спочатку експертна комісія фахівців Національного олімпійського комітету й Міністерства молоді та спорту провела детальний аналіз виступів наших атлетів на головних стратах року і підготувала розширений список претендентів по кожній з номінацій. Після цього протягом двох тижнів свою думку висловили 252 представники загальнонаціональних та регіональних мас-медіа. За підсумками журналістських голосів були сформовані трійки претендентів, які набрали найбільшу кількість голосів».

Сьогодні шляхом таємного голосування «академіки» оберуть переможців у 8 номінаціях, а вже під час самої церемонії про них почує вся країна.

Також «академіки» залишають за собою право встановити спеціальні нагороди Церемонії, але про всі подробиці можна буде дізнатись безпосередньо 8 квітня.

«Впевнений, що 10-а Всеукраїнська урочиста церемонія «Герої спортивного року» стане знаковою спортивно-культурною подією країни, а тому чекайте на приємні сюрпризи», - додав на завершення засідання Сергій Бубка.

Як повідомляв УНІАН, 8 квітня у Київському національному академічному театрі оперети відбудеться ювілейна X Всеукраїнська церемонія нагородження «Герої спортивного року-2015».

«Герої спортивного року» – це національний «Спортивний Оскар», покликаний визначити та нагородити кращих спортсменів, тренерів, команди та фахівців з усіх видів спорту.