REUTERS

Про це йдеться в анонсі документального фільму, який повинен вийти 8 травня на американському телеканалі CBS News, передає Росбалт. Про прийом російськими спортсменами стероїдів розповів колишній співробітник Антидопінгового агентства Росії Віталій Степанов. За його словами, екс-керівник московської антидопінгової лабораторії Григорій Родченков розповідав про те, що до приховування фактів вживання допінгу спортсменами причетні російські спецслужби.

Читайте такожСуд у Лозанні позбавив медалей шістьох російських спортсменів через допінг

Крім того, у Григорія Родченкова нібито є "список Сочі" з іменами російських спортсменів, які вживали стероїди. Як мінімум четверо з них виграли золото на Олімпіаді-2014.

Відео дня

В грудні 2014 року німецький телеканал ARD показав документальний фільм, в якому розповідалося про систематичне застосування допінгу в Росії. Головними дійовими особами фільму стали Віталій Степанов і його дружина легкоатлетка Юлія Степанова.

Даний фільм і ще дві стрічки ARD спричинили розслідування Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA). За підсумками доповіді незалежної комісії WADA Антидопінгове агентство Росії було визнане не відповідним кодексу WADA, а ліцензія Московського антидопінгового центру була анульована.