Российских атлетов вслед за Олимпиадой могут дисквалифицировать из числа участников Паралимпиады / sportsfeatures.com

Міжнародний паралімпійський комітет (МПК) відкрив справу стосовно Національного Паралімпійського комітету Росії після публікації звіту з Незалежної комісії WADA в понеділок (18 липня) і додаткової інформації, яку комітет отримав від автора доповіді, повідомляє офіційний сайт МПК.

Після того, як МПК повною мірою оцінив "незалежний звіт", разом з додатковими даними, представленими МПК автором доповіді Річардом Маклареном, керівний орган МПК в п'ятницю (22 липня) ратифікував рішення про відкриття дисциплінарної справи проти НПК Росії. Справу відкрито у світлі очевидної неспроможності НПК Росії виконувати свої членські обов'язки і зобов'язання МПК.

Зокрема, у світлі розкритих фактів приховування вживання допінгу провідними атлетами країни на найвищому державному рівні НПК Росії підозрюється в неможливості чи небажанні забезпечити дотримання і виконання антидопінгового кодексу МПК в рамках своєї власної національної юрисдикції. МПК вважає, що дотримання цього правила має життєво важливе значення для забезпечення спроможності чесної конкуренції спортсменів.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, 18 липня WADA оприлюднило доповідь, в якому звинуватила російську владу в покриванні систематичного застосування допінгу спортсменами з РФ на Олімпіаді-2014 в Сочі.

Тоді ж чиновники анти-допінгової організації закликали Международний олімпійський комітет відсторонити збірну Росії в повному складі від участі в Іграх-2016 в Ріо-де-Жанейро.

Пізніше Арбітражний спортивний суд в Лозанні (CAS) оприлюднив рішення про відмову задовольнити позов російських легкоатлетів, щодо виступу на Іграх-2016. На Олімпіаді Росію представлятиме лише стрибунка в довжину Дар'я Клішина.

МОК прийме рішення про відсторонення всієї російської команди від Ігор-2016 в повному складі в неділю, 24 липня.