Олена Підгрушна фінішувала четвертою / фото biathlon.com.ua

Біатлоністка збірної України Олена Підгрушна розповіла про неспортивну поведінку з боку шведки Ханни Еберг на фініші змішаної естафети.

В кінці гонки Підгрушна і Еберг вели боротьбу за бронзову медаль, і українка в підсумку програла суперниці менше секунди.

Читайте такожЗбірна України ледь не виграла медаль у першій гонці чемпіонату світу з біатлону

Відео дня

Слова Українки наводить biathlon.com.ua.

Підгрушна зазначила, що на останньому колі на основному підйомі близько підібралася до шведки, а на спуску вже "йшла їй у спину".

"Лижі працювали дуже добре, і я розуміла, що можу боротися і навіть обходити її. Коли пішла друга половина кола, я почала обходити Еберг по правій стороні траси. Але вона, побачивши мене праворуч, почала зміщуватися в сторону, виштовхуючи мене в "свіжак" (свіжий накатаний сніг, - Прим.), а іноді навіть в кущі.

Те, що я кричала "Хоп, хоп!", не мало ніякої реакції, і як тільки вона бачила, що я її обганяю, просто підрізала - так було кілька разів. Це абсолютно неспортивна поведінка, і, відверто кажучи, за двадцять років у спорті я таке нахабство і хамство бачила вперше", - сказала Підгрушна.

Біатлоністка продовжила, зазначивши, що на останньому спуску почала обганяти Еберг і "фактично вирівнялася" з нею.

"І в цей момент вона просто почала переставляти лижі між моїх. Я мало не впала, і, зрозуміло, що рух було заблоковано. Виходячи на фініш, я вже намагалася обійти то справа, то зліва, але історія повторювалася знову і знову: вона зміщувалася то правіше, то лівіше, повністю перекриваючи будь-які мої маневри", - сказала Підгрушна.

"Повторюся, це абсолютно неприпустима поведінка в спорті, і я вважаю, що таких спортсменів потрібно покарати", - додала українка.

При цьому збірна України не встигла подати протест на дії Еберг.

Шведська біатлоністка в коментарі aftonbladet.se прокоментувала эпізод наступним чином:

"Підгрушна йшла дуже потужно, але мені вдалося утримати свою позицію. Судячи з усього, вона була роздратована, що я її не пропустила, але вона ж не думала, що я поступлюся їй лижнею просто так".

Чемпіонат світу з біатлону-2021: що потрібно знати

  • ЧС-2021 проходить з 10 по 21 лютого: де і коли дивитися гонки.
  • В рамках змагань буде розіграно десять комплектів медалей: 6 - в особистих гонках і 4 - в естафетах.
  • На минулорічному чемпіонаті світу Україна завоювала одну медаль - бронзу в жіночій естафеті.
  • На ЧС-2021 діючі чемпіони світу виступають в золотих бібах.