Дар'я Домрачева завершила кар'єру в 2018 році / фото biathlon.com.ua

Під час акції протесту в Мінську 11 жовтня був побитий і затриманий брат чотириразової олімпійської чемпіонки з біатлону Дар'ї Домрачевої Микита.

Представники силових структур напали на Микиту Домрачева, який працює архітектором, коли він їхав в гості до мами на велосипеді. Брата біатлоністки побили і доставили в РУВС, його звинувачують за статтею "Участь у несанкціонованому масовому заході".

"Коли мене почали бити по голові, відразу відключився на кілька секунд, тому що не був готовий отримати такі удари. У мене посипалися іскри з очей, такого раніше нікуди не відчував. Знаєте, дуже сильно злякався за своє життя, тому що раніше читав, як люди у нас на вулицях і в лікарнях вмирали після затримань", - розповів Домрачев в інтерв'ю сайту by.tribuna.com.

"Силовики мені нічого при затриманні не говорили, просто повалили з велосипеда і почали бити. Я навіть слова не міг вставити. Чув, як ці люди постійно матюкалися, один з них кричав: "Подивися, він несамовитий, *****!". На мою адресу йшли постійні образи, мат-перемат. Як звірі накинулися, нічого не пред'являли, просто стали жорстоко бити", - додав він.

Домрачев підкреслив, що сам не брав участі в акціях протесту.

Читайте також"Приходите і погрожуєте": відомі білоруські спортсмени заявили про тиск з боку влади (відео)

Відзначимо, що Домрачева підтримувала Олександра Лукашенка - в день виборів у Білорусі вона заявила, що в країні "дуже багато чого вдалося домогтися" у багатьох життєвих сферах, і це є досягненням населення і "досягненням керівництва країни".

Пізніше вона зверталася до "обох сторін конфлікту" із закликом "цивілізовано вирішувати проблеми", а також до керівництва ОМОН з проханням зупинити насильство.

В даний момент Домрачева працює в Китаї, де тренує місцеву збірну.

Відео опублікував YouTube-канал TUT.BY Політика.

Обережно! Відео та фото-18+

Микита Домрачев / фото by.tribuna.com

Вас також можуть зацікавити новини: