На мапі можна побачити провайдера у конкретному будинку / фото ua.depositphotos.com

Міністерство цифрової трансформації масштабувало інтерактивну мапу інтернет-провайдерів з усієї України, які працюють під час відключення світла, повідомив віце-прем’єр-міністр міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров. 

За його словами, на мапі можна побачити провайдера у конкретному будинку, який може надати доступ до інтернету від 4 до 72 годин під час відключень світла. Саму мапу запустили наприкінці минулого року, проте спочатку карта була доступна для провайдерів Києва, Київської, Львівської та Одеської областей, а зараз – для всієї України. 

Міністр також закликав користувачів мапи залишати відгуки, чи справді провайдери дотримуються обіцяного. 

Відео дня

"Одна з найефективніших та найбільш стійких оптоволоконних технологій - xPON. Вона найдовше може вас забезпечити стійким інтернет-доступом. Якщо хочете мати інтернет під час знеструмлень, раджу вибрати провайдера, який використовує оптоволоконні технології. Маємо бути гнучкими та готовими до будь-чого", - додав Федоров.

Інтернет та зв’язок під час блекауту в Україні 

27 листопада 2023 року Мінцифри створило інтерактивну мапу інтернет-провайдерів, за допомогою якої українці зможуть дізнатися, скільки часу забезпечить інтернет провайдер у разі відключень електрики. 

Зокрема, на інтерактивній онлайн-мапі можна: дізнатися вартість підключення та щомісячну абонплату за інтернет-послуги; залишити відгук про роботу інтернету у вашому будинку під час відключень; переглянути відгуки людей щодо роботи мережі без електрики. 

Вас також можуть зацікавити новини: