Як заблокувати спливаючі вікна на Mac: Існує простий спосіб / фото ua.depositphotos.com

Якщо вас, як і нас, дратують вікна, що раптово спливають з відео і будь-яка реклама, яка розгортається на весь екран у веббраузерах і перериває вашу роботу, то ця стаття для вас.

Завдяки блокувальникам реклами можна раз і назавжди припинити показ цих вікон – ваш браузер буде автоматично фільтрувати і закривати ці вікна. Пропонуємо ознайомитися зі списком найкращих блокувальників реклами для Mac у 2023 році.

Чи безпечно використовувати блокувальники реклами на Mac

Існують три причини, чому варто використовувати блокувальники реклами на Mac:

Відео дня
  1. Поліпшення швидкості завантаження сторінок. Системі потрібно завантажувати менше контенту, в результаті сторінка завантажується швидше.
  2. Захист конфіденційності. Рекламні сервери відстежують користувачів та їх поведінку, збирають дані про які сайти ви відвідуєте, ваші пошукові запити тощо. За допомогою блокувальників реклами ви можете запобігти збору ваших даних.
  3. Захист від шкідливих програм. Навіть якщо ви ніколи не натискаєте на рекламу, просте відвідування сайту з рекламою може завдати шкоди вашому комп'ютеру.

Загалом, якщо ви використовуєте перевірені та надійні розширення для блокування реклами, це абсолютно безпечно. Однак існує безліч шахрайських сервісів, які вводять користувачів в обман, збирають та передають особисті дані, у тому числі які сайти та сервіси ви відвідуєте.

Тому важливо обережно вибирати та встановлювати будь-які розширення на вашому комп'ютері Mac, включаючи блокувальники реклами.

Найкращі блокувальники реклами для браузерів на Mac

AdBlock

  • Підтримка: Safari, Chrome, Mozilla Firefox, Opera, Microsoft Edge.
  • Вартість: є безкоштовна версія, за розширені функції – 1$/міс.

Adblock – один із найстаріших і найкращих блокувальників реклами, який підтримує практично всі операційні системи як комп'ютерів, так і смартфонів. AdBlock має гнучку систему налаштувань, що дозволяє включати лише потрібні вам опції. Наприклад, ви можете налаштувати захист від майнінгу криптовалюти та шкідливих програм. Однак зверніть увагу, що чим більше фільтрів активно, тим більше ресурсів оперативної пам'яті він використовує, і як результат можемо уповільнити роботу комп'ютера.

Розширення має безкоштовну та платну версії. Платна версія коштує 1 $ на місяць або 10$ на рік. За цю ціну ви отримаєте більше можливостей для налаштування та синхронізувати налаштування AdBlock на всіх своїх пристроях. Також ви можете налаштувати заміну рекламних банерів потішними зображеннями тварин.

Adblock Plus

  • Підтримка: Safari, Google Chrome, Mozilla Firefox, Opera, Microsoft Edge.
  • Вартість: безкоштовно або за будь-яку пожертву розробникам.

Adblock Plus – ще одне розширення, яке блокує небажану рекламу. Ви можете використовувати налаштування за замовчуванням або налаштувати їх в залежності від ваших потреб. Користувачі розширеної версії можуть створювати власні фільтри блокування реклами, щоб краще контролювати контент і вікна, що спливають на веб-сайтах. Розширення також має фільтри, створені спільнотою плагінів.

Adblock Plus може блокувати не тільки традиційні спливаючі вікна, але й системи збирання даних для захисту вашої конфіденційності.

Adblock Plus – безкоштовний сервіс. Проте врахуйте, що розробники можуть за плату від інших компаній дозволяти їхню рекламу.

AdGuard

  • Підтримка: Safari, Google Chrome, Mozilla Firefox, Opera, Microsoft Edge.
  • Вартість: $19,95 на рік.

Розширення AdGuard піклується в першу чергу про безпеку користувачів. Ви можете вибрати, які можливі загрози він блокуватиме, і ввімкнути відповідні фільтри в налаштуваннях.

Крім відстеження шкідливих програм, програма дозволяє блокувати навіть віджети соціальних мереж. Водночас ви можете дозволити показ на своєму екрані корисної реклами, наприклад, рекламних акцій.

Opera Touch

  • Підтримка: Opera
  • Вартість: Безкоштовно

Якщо ви використовуєте браузер Opera, ви можете заблокувати рекламу без необхідності встановлення додаткових розширень. Opera пропонує вбудований блокувальник реклами як для комп'ютерів, так і для смартфонів.

Щоб заблокувати рекламу, увімкніть функцію блокування в установках. Вам перестане показуватися будь-яка реклама та спливаючі вікна.

AdBlocker Ultimate

  • Підтримка: Safari, Google Chrome, Mozilla Firefox, Opera, Microsoft Edge.
  • Вартість: $2,49 на місяць.

Якщо для вас найважливіша безпека, AdBlocker Ultimate – найкраще рішення для вас. Також розширення захищає від хакерських атак, трекерів та шкідливих посилань та програм.

Розробники запевняють, що не співпрацюють з компаніями рекламної індустрії і дуже дбають про інтереси своїх користувачів. Тому в базі AdBlocker Ultimate не повинно бути "дозволених" оголошень та рекламних мереж. Оскільки для цього розширення є багато відмінних відгуків та високих оцінок, це має бути правдою.

Ghostery

  • Підтримка: Safari, Google Chrome, Mozilla Firefox, Opera, Microsoft Edge.
  • Вартість: $4,99 на місяць

Це розширення відмінно виконує свою роботу та блокує рекламу. Крім того, воно пропонує розширений захист від стеження з боку зловмисників та рекламних компаній. Розробники Ghostery стверджують, що їхня технологія ефективно захищає від трекерів даних в Інтернеті.

У налаштуваннях плагіна ви можете вибрати, які типи реклами та трекерів блокувати. Наприклад, ви можете вимкнути лише рекламу в соціальних мережах або відеорекламу.

Важливий момент

Блокування реклами захищають ваш комп'ютер від шкідливих програм і відключають покази спливаючих вікон. Однак, пам'ятайте, що велика кількість розширень, що використовуються в браузері, може призвести до того, що сторінки завантажуватимуться повільно або в цілому ваш комп’ютер Мас може почати гальмувати.

Тому рекомендуємо переглянути ваші розширення та видалити всі непотрібні. Це легко можна зробити за допомогою програми української компанії Nektony, яка називається App Cleaner & Uninstaller.

Раніше УНІАН ділився порадами, що робити, якщо ваш Mac працює не так швидко, як хотілося б. Результат до і після буде видно неозброєним оком, тому рекомендуємо хоча б спробувати.

Також розповідали, як знайти приховані файли на Mac і очистити диск від"сміття"

Вас також можуть зацікавити новини: