Як прискорити смартфон на Андроїд: допоможе секретна настройка / фото ua..depositphotos.com

Напевно, кожному знайома ситуація, коли через деякий час після покупки смартфон починає гальмувати, а додатки відкриваються не так спритно. Однак не всі знають, що в їх Android закладений запас потужності, який можна вивільнити, якщо трохи "покопатися" в налаштуваннях.

Йдеться про режим розробника, доступ до якого може отримати будь-який користувач. За допомогою нього можна швидко прискорити роботу свого смартфона, зробивши його трохи чуйніше та швидше.

Як прискорити смартфон на Андроїд

Щоб розблокувати приховані опції андроїда, переходимо в "Налаштування" і відкриваємо пункт "Відомості про телефон" → "Відомості про ПО". Далі знаходимо пункт "Номер збірки" і нажимаємо на нього 7 разів поспіль. Система декілька разів сповістить вас про поточний етап включення режиму, після чого повідомить, що режим успішно увімкнено.

Відео дня

Повернувшись на попередню сторінку налаштувань, ми помічаємо, що в меню з'явився новий пункт під назвою "Параметри розробника".

Як прискорити будь-який Android-смартфон у декілька разів: допоможе 'секретна' опція

Тепер ви можете самостійно управляти роботою смартфона і більш гнучко налаштовувати різні параметри системи. Нас же насамперед цікавлять приховані настройки графічного прискорювача.

Річ у тім, що додатки можуть оброблятися або основним процесором, або графічним прискорювачем – тут все індивідуально. Однак за допомогою режиму розробника можна примусово налаштувати смартфона на обробку всіх додатків з використанням графічного прискорювача. Це дозволяє розвантажити основний процесор при роботі з додатками.

Параметр, який нам потрібен, знаходиться в "Апаратному прискорені візуалізації", але в залежності від оболонки Android може називатися по-різному. Зайшовши, ставимо галочку напроти пункту "Прискорити роботу GPU". Можна ще поставити галку напроти пункту "Відключення апаратного накладення" і "Включення 4X MSAA".

Як прискорити будь-який Android-смартфон у декілька разів: допоможе 'секретна' опція

Ще одна настройка в меню режиму розробника, за допомогою якої можна прискорити свій смартфон – це настройка анімації в параметрі "Відрисовка" (друга картинка).

За замовчуванням на Android опції "Анімація вікон", "Анімація переходів" і "Тривалість анімації" встановлені на значеннях "1Х". Знижуємо їх до 0,5Х або повністю вимикаємо анімацію. Знизивши час переходу між вікнами, ви точно помітите різницю в швидкості відкриття додатків на смартфоні.

Таким чином, активніше використовуючи потужності процесора, графічного прискорювача і оперативної пам'яті, ми змусили смартфон працювати швидше. 

Важливо: якщо у вашого телефону застарілий процесор або мало оперативної пам'яті, то в параметри розробника все ж краще не лізти. Працювати смартфон звичайно не перестане, але буде швидше розряджатися і нагріватися. Тому подібні прискорення більше актуальні для тих, хто активно використовує свій смартфон для ігор або запуску ресурсомістких додатків.

До речі, нещодавно вийшли найпотужніші смартфони у світі – стільки міці немає навіть у вашому ноутбуці. І коштує вони при цьому не так дорого, як можна було очікувати – від 550 доларів.

Ми звикли, що наші телефони працюють безперервно в режимі нон-стоп. Проте, час від часу все ж корисно перезавантажуватися. УНІАН розповідав, які переваги дає ця процедура.

Також ділилися лайфхаком, як повністю прибрати всю рекламу на своєму смартфоні. Для цього не потрібно нічого завантажувати або встановлювати.

Вас також можуть зацікавити новини: