Новий недорогий iPhone SE відклали до 2025 року / фото MacRumors

Чутки про iPhone SE четвертого покоління циркулюють ще з початку року. Раніше подейкували про скасування проєкту через слабкі продажі недорогих моделей від Apple, але тепер все більше джерел стверджують, що умовний Phone SE 4 все-таки вийде, але його доведеться почекати.

За даними корейського видання The Elec, новий iPhone SE буде представлено в 2025 році. Причина затримки криється в тривалій розробці власного 5G-модема. Саме ця модель стане випробувальним майданчиком власних модемів Apple.

Повідомляється, що Apple планувала випуск власного модема як мінімум з 2018 року і придбала більшу частину бізнесу Intel з виробництва модемів для смартфонів роком пізніше. Експерти з'ясували, що модем буде готовий не раніше 2025 року, тому очікується, що iPhone та iPhone 16 все ще будуть використовувати модеми Qualcomm.

Відео дня

Раніше говорилося, що iPhone SE 4, окрім власного 5G-модема, отримає 6.1-дюймовий OLED-екран і дизайн, аналогічний iPhone 14. До сьогодні лінійка iPhone SE оснащувалася 4.7-дюймовими LCD-екранами і модемами від Qualcomm.

iPhone SE напрочуд популярний

Актуальний iPhone SE 3-го покоління був випущений в березні 2022 року, так що на цей момент він досить свіжий. Попереднє покоління вийшло в 2020 році, тобто покоління було актуальним два роки. У випадку з iPhone SE 3, мабуть, актуальним він буде мінімум три роки.

Згідно зі статистикою за 2022 рік, SE2022 став одним з найбільш продаваних смартфонів року. І це попри застарілий дизайн, маленький екран і слабкий акумулятор. 

Раніше Apple підтвердила, що iPhone SE 2022 також отримає оновлення до новенької iOS 17

Вас також можуть зацікавити новини: