Відеокарти почали дешевшати після тривалого зростання /фото REUTERS

Відеокарти AMD і Nvidia нарешті почали дешевшати після тривалого зростання. Тенденція до зниження цін була помічена ще на початку січня і відтоді вона продовжилася.

Це підтверджує аналіз ринку, проведений ресурсом 3DCenter.

Згідно з ним вартість відеокарт Radeon RX 6000 і GeForce RTX 30-ї серії знизилася вже вдруге цього місяця. Якщо ще на початку січня карти "зелених" у середньому продавалися на 85% дорожче за рекомендовану виробником роздрібну вартість, то сьогодні націнка на них становить 72%. Водночас середня націнка на карти AMD у січні знизилася з 78 до 67%.

Відео дня

Ціни на відеокарти станом на 23 січня 2022 рік. / фото 3DCenter

Як зазначають журналісти, зниження цін корелюється з обвалом на ринку криптовалют, зокрема з Ethereum, який тільки за останні пару днів просів майже на 13%. Тому майбутня статистика обіцяє бути ще цікавішою.

Ще одним фактором, який може вплинути на подальше зниження вартості відеокарт, є скорий перехід Ethereum до PoS-моделі, який повинен зробити його майнінг невигідним. Щоправда, відбутися це мало ще минулого року, хоча зараз прогнозується на найближче літо.

Читайте такожАвторитетний криптотрейдер назвав найкращий час для купівлі біткоїна

Як раніше писав УНІАН, напередодні європейський регулятор запропонував заборонити майнінг криптовалют методом Proof-of-Work, домінантним серед найбільших криптовалют на ринку. А ще раніше в Росії, яка входить в 3-ку світових лідерів з видобутку біткоїна, виступили з ініціативою заборонити будь-які операції з криптовалютою.

Вас також можуть зацікавити новини: