Poco F5 однозначно один з кращих среднебюджетников в 2023 році / фото Xiaomi

У 2023 році виробникам смартфонів вдалося вивести середньобюджетні моделі до такого рівня, що більшість з них в плані потужності "заліза" та набору функцій не дуже сильно поступаються останнім Айфонам та флагманським Андроїдам. 

Редактори порталу GSMArena зібрали добірку найкращих смартфонів середнього класу до 400 євро – ми вибрали ті, які в Україні продаються в межах 15 тисяч грн.

  • Poco F5 – девайс вийшов відносно недавно, але вже став мегахітом серед фанатів бренду і не тільки. У нього найкращий в класі AMOLED-екран з усіма сертифікатами HDR, потужний процесор, надшвидка зарядка, а також батарея з великою автономністю. Фактично, це бюджетний флагман, який продається за ціною "середняка".
  • Motorola Edge 40 – на виході він коштував 550 євро, але з того моменту подешевшав до 370, що робить його одним з найкращих Android в своєму ціновому діапазоні. У нього при собі екран OLED на 144 Гц, сертифікат IP68 для захисту від води і пилу та майжефлагманський процесор Dimensity 8020. 
  • Redmi Note 12 Pro+ – найвдаліший смартфон бренду за останні роки. Ця модель поєднує непогану продуктивність, шикарну камеру на 200 мегапікселів і реактивну зарядку на 120 Вт, яка повністю заряджає батарею за 20 хвилин, а коштує при цьому 350 євро.

    Відео дня
  • Sony Xperia 10 V – найкращий компакт за свої гроші. Спереду він має 6,1-дюймовий OLED-екран з фірмовим співвідношенням сторін 21:9. Ну а оскільки це смартфон Sony, він отримав якісну камеру з оптичною стабілізацією і зумом.

  • Nothing Phone (1) – що відрізняє "нічого-смартфон" від інших, так це його унікальний підхід до дизайну. Фішкою пристрою стало підсвічування з 900 світлодіодів і екран з симетричними рамками. До заліза теж ніяких питань немає.

Також в топ найкращих "середняків" потрапили Samsung Galaxy A54, Honor 90, Realme 11 Pro та Oppo Reno 10. Всі вони пропонують оптимальний набір функцій і продуктивності, але коштують вже в межах 20 000 грн.

Nothing Phone (1)

Якщо бюджет менший, GSMArena склав аналогічний топ для смартфонів вартістю до 8000 грн. Все частіше в недорогих смартфонах можна знайти AMOLED-дисплеї, спритні процесори і навіть круті камери.

А до кінця цього місяця повинні представити Meizu 21Redmi K70 і OnePlus 11. Це бюджетні флагмани і "середняки", які напевно можна буде зустріти в аналогічних топах в майбутньому.

Вас також можуть зацікавити новини: