/ Як продовжити час роботи смартфона: вимкніть вібросигнал / фото ua.depositphotos.com

Кожен користувач хоче, щоб його мобільний гаджет працював швидко і без збоїв, а також, якомога довше тримав зарядку. Один з варіантів, який в цьому випадку прийде на допомогу – відключення вібровідгуку і віброрежиму.

Навряд чи хтось припускав, що вібрація забирає значний заряд у батареї. Це відбувається тому, що для створення вібрації використовується моторчик, який споживає енергію від батареї пристрою. Тому від цієї опції рекомендується або повністю відмовитися, або на час, коли потрібно заощадити енергію.

Як вимкнути вібросигнал на смартфоні

  • Якщо у вас Android, відкрийте налаштування та знайдіть розділ "Звук і вібрація". Далі просто деактивуйте повзунок, розташований навпроти пункту "Вібрація під час виклику".
  • Щоб відключити вібрацію при сповіщеннях, в розділі "Сповіщення і центр управління" виберіть необхідну програму і деактивуйте повзунок "Дозволити вібрацію". Тепер оповіщення будуть супроводжуватися тільки звуковим сигналом, який теж можна відключити в згаданому вище розділі налаштувань.
  • Наостанок, можна відключити тактильну віддачу, яка відповідає за ефекти в системі і при наборі тексту. Вимкнувши цю опцію, ви також деактивуйте ефект вібрації під час набору тексту на клавіатурі. Вона теж знаходиться в розділі "Звук і вібрація".

Своєю чергою, на смартфонах Apple можна за раз відключити всі вібросигнали. Для цього відкрийте "Налаштування" > "Універсальний доступ" > "Вібрація", а потім вимкніть параметр "Вібрація".

Відео дня

Скріншот

Якщо ви не хочете повністю вимикати вібросигнал, але хочете зменшити його вплив на заряд акумулятора, ви можете спробувати зменшити інтенсивність вібрації або зменшити кількість сповіщень, для яких використовується вібрація.

Ще можна відключати вібро в іграх, хоча це не найприємніше і грати не так цікаво. Однак в результаті за добу роботи смартфона можна дуже непогано заощадити, навіть якщо і здається, що це незначна деталь.

При цьому варто розуміти, що економія заряду батареї – це комплексний підхід. Для поліпшення автономності смартфона придумали режим економії батареї, нічну тему і інші "хитрощі". В середньому, батарея телефону починає застарівати через 2-3 роки, але кілька важливих правил дозволять продовжити термін служби акумулятора вашого гаджета.

Також важливо дотримуватися правила, що заряджати смартфон потрібно на певному відсотку, уникаючи повної зарядки до 100%. Крім того, перед зарядкою рекомендується завжди знімати чохол.

Вас також можуть зацікавити новини: