Нейромережа ChatGPT пройшла співбесіду в Google / ua.depositphotos.com

Співробітники Google "згодували" ChatGPT питання для співбесіди з кодування і, ґрунтуючись на відповідях нейромережі, визначили, що вона буде найнята на посаду молодшого інженера-програміста. Такий фахівець в їх американському офісі отримує $180 тис. на рік.

Як пише CNBC, експеримент був проведений в рамках недавнього тестування Google декількох чат-ботів на базі штучного інтелекту з метою можливої інтеграції в сайт пошукової системи. Здатність ChatGPT давати точні відповіді "на льоту" може заощадити користувачам час, який вони зазвичай витрачають на перегляд посилань у Google, шукаючи ту саму інформацію.

Зазначається, що процес співбесіди інженера-програміста Google спирається в основному на технічні питання, які й пройшов ChatGPT. В інтерв'ю є кілька поведінкових прикладів ("Розкажіть мені про час..."), Facebook, Amazon та інші техкомпанії переважно покладаються саме на такі питання, особливо щодо керівних посад, що може стати перешкодою для "найму" ChatGPT.

Відео дня

При цьому сам чат-бот зазначає, що на даному рівні розвитку він не може повноцінно замінити людину. Однак нейромережа прекрасно справляється з написанням простого коду декількома мовами, а також знаходить і виправляє всі помилки в готовому коді. І в майбутньому на заміну "джунам" дійсно можуть прийти "оператори чатів".

Детальніше про ChatGPT 

ChatGPT OpenAI підкорив інтернет наприкінці минулого року. Цей чат-бот, здатний легко і впевнено відповідати на складні питання, а також писати прозу, вірші або комп'ютерний код по команді, а за швидкістю зростання "обскакав" навіть TikTok. ChatGPT працює на основі генеративного ШІ, що створює новий контент після навчання на величезних обсягах даних.

Не так давно Microsoft почала експериментувати з інтеграцією технології в Word і пошуковик Bing, а також підтвердила чутки про "багатомільярдні інвестиції" в проєкт

В той самий час в Google неабияк стурбовані можливостями ChatGPT і готують до 20 нових ШІ-продуктів, які представлять до кінця року.

Вас також можуть зацікавити новини: