Для чого потрібен режим енергозбереження в Telegram: корисна фіча / ua.depositphotos.com

Однією з головних проблем сучасних смартфонів є недостатня автономність. Попри те, що середня місткість акумуляторів застигла на позначці 4500-5000 мАг, енергоспоживання лише продовжує зростати. У зв'язку з цим багато творців мобільних додатків пропонують свої рішення щодо поліпшення автономності.

Минулого місяця команда Telegram випустила оновлення для месенджера. Апдейт 9.5 охоплює купу корисних фішок найголовніша деталь нового телеграма – режим енергоощадження.

Для чого потрібен режим енергоощадження Телеграм

Даний режим можна включити вручну або налаштувати на автоматичну активацію, коли рівень заряду опуститься до певного значення. Ось що буде, якщо включити економію заряду в телеграмі:

Відео дня
  • Відключаються яскраві анімації і ненав'язливі візуальні ефекти.
  • Відключається автоматичне відтворення GIF і відео.
  • Анімовані емодзі і реакції відображаються у вигляді статичних картинок.
  • Деактивуються плавні переходи в інтерфейсі під час дзвінків і використання чатів.

Як можна помітити, головна зміна, що відбувається після переходу в режим енергоощадження Телеграм – відключення анімацій і автоматичного відтворення контенту. Цю опцію оптимальніше всього застосовувати як доповнення до стандартних режимів енергоощадження в Android і iOS.

До слова, в режимі економії енергії навіть реакції перестають супроводжуватися анімацією, що знижує навантаження не тільки на акумулятор смартфона, але і на його процесор. Так що режим економії дозволяє не тільки заощадити заряд батареї, але і підвищити продуктивність на менш потужних пристроях. 

Як налаштувати режим енергоощадження в телеграмі

Для активації функції виконайте наступне:

  • Відкрийте основне меню, перейдіть до налаштувань Telegram.
  • Зайдіть в розділ "Економія енергії".

Перше, що впадає в око – повзунок у верхній частині екрана. З його допомогою можна налаштувати автоматичне включення режиму економії енергії в Telegram. За замовчуванням це відбувається при досягненні заряду батареї в 30%.

Нижче можна знайти перемикачі, що дозволяють відразу відключити анімації Телеграм і інші ефекти незалежно від того, працює економія енергії чи ні.

Скріншот

В налаштуваннях енергоощадження Telegram немає спеціальної кнопки, що дозволяє відключити автоматичний перехід в цей режим. Тому при необхідності пересуньте повзунок вліво до упору, щоб в статусному рядку відобразилося значення "Завжди вимкнено". 

Скріншот

Також важливо пам'ятати, що енергоощадження в Telegram і економія заряду в смартфоні не замінюють один одного. Тобто, при активації цієї функції всередині месенджера телефон, як і раніше, буде працювати в звичайному режимі. Але якщо включити одночасно обидві функції, то ваш гаджет пропрацює трохи довше, оскільки і система сповільнить роботу, і сам месенджер стане витрачати менше ресурсів. 

Варто пам'ятати, що економія заряду батареї – це комплексний підхід. Щоб продовжити час роботи вашого пристрою від одного заряду, також рекомендується знизити яскравість екрана, відключити звук і вібровідклик і обмежити роботу додатків, які витрачають багато енергії. Водночас є ряд шкідливих звичок, які "вбивають" батарею смартфон – переконайтеся, що ви так не робите.

Також важливо дотримуватися правила, що заряджати смартфон потрібно на певному відсотку, уникати повної зарядки до 100%. Більшість користувачів рідко звертають увагу на всі тонкощі процесу зарядки і від цього істотно вкорочують "життя" не тільки батареї, але і смартфона.

Вас також можуть зацікавити новини: