Як прочитати видалене повідомлення в Telegram: увімкніть цю функцію / фото ua.depositphotos.com

Серед всіх популярних месенджерів на сьогодні тільки Telegram дозволяє безповоротно видалити повідомлення з переписки. На відміну від того ж Viber або WhatsApp, в стрічці не залишається ніяких позначок або сповіщень – відправлене повідомлення просто зникає, немов його ніколи і не було.

Виявляється, не зовсім. Якщо у вас смартфон Android, то є хитрий спосіб прочитати видалене повідомлення в Telegram. При цьому, нічого завантажувати або встановлювати не потрібно – фішка є на всіх версіях ОС, починаючи з Android 11.

Як читати видалені повідомлення в Telegram

Більшість смартфонів на базі операційної системи Android мають вбудовану функцію "Історія сповіщень". Ось як її включити:

Відео дня
  • Йдемо в "Налаштування" → "Сповіщення";
  • Клацаємо на "Історія сповіщень" і активуємо тумблер.

Історію сповіщень можна подивитися у цьому ж вікні або в шторці сповіщень на головному екрані.

Скріншот

Після активації "Історії сповіщень" ваш смартфон буде вести журнал усіх вхідних сповіщень, включаючи ті, які згодом видаляються відправником.

Таким чином, якщо повідомлення було доставлено на ваш смартфон, воно буде збережено в цьому журналі і ви зможете прочитати його в будь-який час, навіть якщо відправник натисне на кнопку "Видалити для всіх". 

Варто наголосити, що якщо на вашій Android-оболонці за вказаним шляхом така функція відсутня, спробуйте пошукати її в розділі системних налаштувань, який відповідає за управління повідомленнями. Як мінімум, вона має бути присутня на OnePlus, Xiaomi і Samsung.

Як альтернативний варіант – в Google Play є спеціальні додатки, які перехоплюють та зберігають повідомлення з будь-яких месенджерів, навіть якщо співрозмовник видалив пост у себе і у вас. Але в такій ситуації може бути складно переконатися в тому, що оповіщення не відправляються на інший сервер. Тому дійте на свій страх і ризик.

Раніше УНІАН також ділився лайфхаком, який дозволить рідше заряджати ваш смартфон. І розповідали про важливу процедуру на смартфоні, яку багато хто ігнорує, але яку потрібно виконувати бодай раз на тиждень.

Вас також можуть зацікавити новини: