У Windows знайшли баг, який помітно прискорює "провідник" / фото Microsoft

На Windows заведено сваритися – особливо на ОС нового покоління, яка не в пошані у користувачів. Помітно розчаровані власники слабких ПК, де папки відкриваються дуже повільно, що часто призводить до зависання "провідника" або навіть всієї системи.

Тематичний портал Neowin розповів про новий спосіб, який дозволяє значно прискорити роботу з папками і файлами в "Провіднику" майже в будь-якій версії Windows. Але насамперед він актуальний для тих, у кого Windows 11.

Причому, це скоріше не лайфхак, а баг, який замість шкоди системі прискорює її в рази. Щоб його активувати, потрібно:

  • двічі натиснути кнопку "F11", щоб увійти в повноекранний режим, а потім вийти з нього.
  • готово – тепер "Провідник" стане швидшим й не буде підписати.

Тепер, навіть якщо в папці тисячі або десятки тисяч піддиректорій і файлів, вона все одно завантажиться моментально, а всі мініатюри тут же промалюються. Функція пошуку в "Провіднику" теж буде працювати спритніше.

Найцікавіше, що цю функцію випадково виявив один з користувачів Twitter. Потім на неї звернули увагу профільні ЗМІ і підтвердили, що це дійсно працює.

Ще один популярний лайфхак зі збільшення швидкості роботи Windows – VBS або "Безпека на основі віртуалізації". Цей інструмент створює безпечну область в оперативній пам'яті, ізолюючи її від решти ОС. Але через використання цієї фішки продуктивність комп'ютера знижується приблизно на 20-25%, тому її рекомендується відключити.

А тим часом вже наступного року вийде Windows 12, в якій акцент буде зроблений на штучному інтелекті та оптимізації апаратного та програмного забезпечення. А в плані дизайну Windows 12 буде ще більше схожа на MacOS.

Вас також можуть зацікавити новини: