Телефон швидко розряджається:: як з цим боротися / фото ua.depositphotos.com

Питання, чому смартфон став швидше розряджатися, ніколи не перестане бути актуальним. Попри те, що пристрої з акумулятором на 5000-6000 мАг вже давно стали свого роду константою для ринку, проблема швидкої розрядки акумулятора нікуди не поділася.

Іноді здається, що можна годинами заряджати смартфон лише для того, щоб він розрядився у два рази швидше. Ми спробували розібратися в причинах і зібрали кілька корисних порад.

Зменште яскравість дисплея

Почнемо з однієї з найбільш очевидних причин швидкої розрядки акумулятора телефону – яскравості екрана. Звичайно ж, більшості користувачів хочеться споглядати максимально яскравий дисплей з соковитими відтінками, але він "з'їдає" заряд просто на очах. Тому, по можливості, зведіть яскравість екрана до 60-70%, щоб заощадити додатковий час автономної роботи.

Відео дня

Також рекомендується включити режим "Адаптивної яскравості", який автоматично змінює інтенсивність світіння екрана в залежності від освітлення навколишнього середовища. Знайти його можна в налаштуваннях телефону в розділі "Дисплей" або "Дисплей і яскравість" (в залежності від Android або iOS).

Як альтернатива, спробуйте перейти в популярних застосунках на темну тему – так і очі будуть менше втомлюватися, і батарея протримається довше. Як правильно, цей режим допомагає зберегти додаткові 15-20% заряду, яких цілком вистачить на кілька годин роботи.

Вимкніть роботу застосунків у фоновому режимі

Багато застосунків продовжують працювати у фоновому режимі, навіть якщо ви не використовуєте їх активно – вони отримують різні відомості, відправляють оповіщення та оновлюються. Наприклад, VPN, антивіруси або програми для фітнесу.

Для цього в меню налаштувань вашого смартфона перейдіть в "Догляд за пристроєм" (Android) або "Акумулятор" (iPhone). Там ви знайдете графік використання акумулятора і список застосунків, які найбільше використовують заряд. Так ви зможете виявити, які саме програми "з'їдають" енергомісткість батареї.

Що важливо, краще не робити так з застосунками, фонова робота яких вам необхідна. Наприклад, з "Повітряною тривогою", який сповіщає про початок і завершення різних типів тривог.

Використовуйте функцію "Режим енергоощадження"

Це рішення найбільш актуально, коли заряд смартфона наближається до нуля. При переході в "Режим енергоощадження" сповільнюється робота процесора і припиняється робота деяких функцій, в тому числі застосунків у фоновому режимі.

На айфоні, наприклад, можна зробити так, щоб телефон завжди залишався в режимі енергоощадження, навіть якщо ви спробуєте вимкнути його. Як це зробити, ми розповідали в окремій замітці

Вимкніть автоматичний запуск режиму "Картинка-в-картинці"

Якщо ви активно використовуєте YouTube Premium, Twitch та інші відео-платформи на своєму телефоні, ви вже оцінили всі принади цього режиму. Він дозволяє переглядати ролики та при цьому працювати в іншому застосунку.

Попри всі свої зручності, він дуже сильно навантажує акумулятор. Щоб відключити режим "Картинка-в-картинці", зайдіть в налаштування свого телефону і перейдіть в розділ "Додатки" на Android або "Картинка в картинці" на iPhone в розділі "Основні".

Можливо, варто задуматися про заміну акумулятора

Можливо, акумулятор просто відслужив своє і пора б його поміняти. Ця проблема особливо актуальна для смартфонів, яким більше ніж три роки.

В iOS можна переглянути стан акумулятора і дізнатися скільки йому ще "Залишилося" – досить зайти у відповідний розділ налаштувань. В Android потрібно використовувати спеціальні програми – наприклад, AccuBattery або 3C Battery Manager, хоча багато виробників мають і штатні засоби відстеження здоров'я акумулятора.

Додаткові поради та рекомендації

  • По-перше, намагайтеся використовувати для зарядки оригінальний зарядний пристрій, що входить в комплект поставки вашого телефону, оскільки це з більшою ймовірністю дозволить батареї досягти оптимальної місткості. Це також позитивно впливає на швидкість зарядки.
  • Також не буде зайвим встановити антивірус і перевірити смартфон на наявність шкідливих програм. Шкідливе ПЗ може витрачати заряд батареї набагато більше, ніж звичайні утиліти.
  • Ну і наостанок, як би сумно це не звучало, але термін служби будь-якого пристрою добігає кінця. Якщо ваш смартфон ледве заряджається і з останніх сил утримує заряд, і ви перепробували всі перераховані вище методи, можливо, прийшов час, нарешті, задуматися про апгрейд.

Якщо ви в пошуках бюджетного смартфона, який не вдарить по кишені, рекомендуємо звернути увагу на топ найкращих смартфонів, випущених в останні кілька років, які зараз продаються дешевше $150.

Вас також можуть зацікавити новини: