Як відключити сторіс в Телеграм: є універсальний спосіб для всіх / фото REUTERS

Минулого місяця сторіз в Telegram стали доступні для всіх користувачів – "фішка" з SnapChat, що стала глобальним хітом в Instagram. Деяким вона припала до смаку, інші ж вважають, що "Історії" і сповіщення про них лише відволікають від важливих справ і більше дратують. Якщо ви належите до другої категорії, цей лайфхак для вас.

Показово, що в телеграмі немає, принаймні зараз, функції, яка б приховала всі сторіз одним кліком. Або показувала сторіз тільки від обраних контактів. Але можна трохи схитрувати.

Як відключити сторіз в Telegram

Відкрийте мобільний додаток на своєму смартфоні, затисніть пальцем по кружечку зі сторіз конкретного користувача. У спливаючому вікні з'явиться опція "Приховати історії" – клацаємо на неї. 

Відео дня

Як позбутися сторіз в Telegram раз і назавжди: ця опція прихована від користувачів

Тепер сторіз вашого знайомого будуть з'являтися тільки в архіві і більше не показуватимуться у верхній частині інтерфейсу месенджера. Якщо виконати так зі сторіз всіх користувачів, то з часом у вас перестане відображатися новий контент від них.

Якщо ви не проти сторіз, але не хочете отримувати сповіщення кожен раз, коли хтось опублікував їх, то вимкніть цю функцію. Для цього треба перейти в налаштування месенджера, вибрати "Сповіщення і звуки", "Історії" і перевести перемикач напроти пункту "Завжди сповіщати" в неактивне положення.

Як позбутися сторіз в Telegram раз і назавжди: ця опція прихована від користувачів

Важливо зауважити, що незважаючи на те, що сторіз в телеграмі доступні всім користувачам, для безкоштовного використання є обмеження. Наприклад, якщо ви захочете запостити більше ніж три сторіз на добу, то доведеться оформити Premium-підписку. 

Втім, окрім можливості публікувати сторіз, преміум-підписники отримують й інші корисні фішки, на зразок можливості розшифровки аудіо- і відеоповідомлень в текст, пріоритет при завантаженні медіа й багато іншого. Вартість Telegram Premium для українських користувачів становить $2,49 на місяць.

Раніше УНІАН розповідав, як очистити Telegram від"сміття" – після цієї процедури месенджер буде працювати швидше. Такий же трюк можна виконувати і з WhatsApp, TikTok та іншими додатками, які відрізняються невгамовним апетитом.

Вас також можуть зацікавити новини: