Telegram займає багато пам'яті на смартфоні: як позбутися сміття / фото ua.depositphotos.com

Сьогодні для більшості українців одним з головних джерел інформації стали офіційні спільноти у месенджері Telegram. Тому, коли він починає "виснути" чи займати занадто багато місця на телефоні – це проблема, яка стосується кожного з нас.

Не всі знають, що кеш в Telegram потрібно час від часу чистити – це стосується тих, хто сидить в месенджері зі смартфона. Вся річ у тому, що програма влаштована таким чином, що "з'їдає" ваше сховище під час постійного використання – тут нічого не поробиш, потрібно втручання користувача.

Відновлюємо стабільну роботу Telegram

Робиться це дуже просто і швидко. Потрібно зайти в сам додаток зі смартфона, потім натиснути на коліщатко в правому кутку знизу і перейти в "Налаштування" → "Дані та сховище" → "Використання сховища".  

Відео дня

Як очистити Telegram від 'сміття': після цієї процедури месенджер запрацює швидше

Далі, все що потрібно зробити – натиснути на опцію "Очистити весь кеш". Читаємо, що сховище очищено, а зайві накопичення вивільнено.

Як очистити Telegram від 'сміття': після цієї процедури месенджер запрацює швидше

Що ще можна зробити, так це налаштувати Телеграм таким чином, щоб він автоматично чистив кеш (видаляв сміття кожен день, тиждень або місяць). Також в налаштуваннях можна обмежити розмір кеша.

Якщо цього не робити, кеш Телеграма досягне декількох десятків (а іноді – навіть сотень Гбайтів), що, окрім уповільнення самого месенджера, призведе до зниження загальної швидкості роботи телефону.

Важливо: якщо звільнення пам'яті не сталося, а Telegram як важив гігабайти, так й продовжує важити, спробуйте перевстановити / видалити мобільний застосунок. При повному видаленні весь кеш точно буде стертий. 

До речі, дана процедура актуальна не тільки для Telegram. Точно так же можна очистити "сміття" в WhatsApp, YouTube, TikTok та інших додатках, які відрізняються невгамовним апетитом.

Вас також можуть зацікавити новини: