Делегацiя з Тернопiльщини вшанувала жертв Сагринської трагедiї.

Як повідомили УНІАН в прес-службі облдержадміністрації, у селі Сагринь Люблінського воєводства в  Польщі на місцевому цвинтарі за участі Президента України Петра Порошенка відкрили меморіал усім невинно убієнним українцям, які у 1944 році загинули від рук польських «селянських батальйонів» та підрозділів Армії Крайової. Цього ж дня відбулися пам’ятні заходи й у селі Гончий Брід Ковельського району Волинської області.

«Події 1940-их років, коли українців винищували лише за те, що вони були українцями, дуже серйозно торкнулися Тернопільської області. Понад 482 тисячі українців з Лемківщини, Холмщини, Надсяння і Любачівщини було депортовано з етнічних українських земель. З них – понад 170 тисяч було переселено на територію Тернопільського краю. Ми добре пам’ятаємо, як відбувалася депортація українців. Трагедії для багатьох поколінь українців не обмежилися лише Сагриню, а мали місце і в Павлокомі, і в Завадці Морохівській. Саме тому, сьогодні маємо докласти максимум зусиль, аби такі трагедії ніколи більше не повторилися в майбутньому!», – сказав голова ТОДА Степан Барна.

Читайте такожНа Тернопільщині відкрили меморіал пам’яті жертвам псевдособору 1946 року (фото)

Він закликав усіх підтримати позицію Порошенка щодо взаємного прощення та примирення двох народів заради розбудови спільного європейського майбутнього.