фото: прес-служба ТОДА

У Тернополі відбувся мітинг-реквієм з нагоди 30-тиріччя виведення військ з Афганістану та Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

Як повідомляє кореспондент УНІАН, участь в урочистостях, які відбулися біля пам’ятника полеглим воїнам-афганцям, взяли ветерани бойових дій в Афганістані,  воїни-миротворці, члени їхніх родин, а також представники органів місцевої влади. Загиблих воїнів-земляків вшанували хвилиною мовчання, священнослужителі відправили поминальну панахиду.

фото: прес-служба ТОДА

Доповідачі дякували воїнам-афганцям, а також тим, хто нині боронить нашу державу від ворога.

Відео дня

«40 років тому українські родини нашого Тернопілля переживали, коли відбувався призов у радянську армію. Батьки кожного хлопця сподівалися на те, що їхній син не потрапив воювати в Афганістан. На жаль, понад 2,5 тисячі родин з нашої області відправили рідних воювати і віддавати своє життя на чужій землі. 14 з них не дочекалися своїх хлопців, які загинули захищаючи своє життя і життя своїх побратимів. Хочу подякувати і за те, що у сьогоднішніх умовах понад 80 хлопців-афганців з Тернопільщини захищають українську землю у Збройних силах України, в добровольцях, від того ж окупанта, який тоді відправляв їх воювати в Афганістан. Важливою є і та робота, яку проводять у Спілці афганців Тернопілля, виховуючи наше молоде покоління у дусі патріотизму. Подяки заслуговують і ті, хто займається волонтерством, підтримують моральний дух воїнів на Сході України. Ви – приклад наступним поколінням наших воїнів», – сказав під час виступу голова ТОДА Степан Барна.

фото: прес-служба ТОДА

Він також повідомив, що з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав Президент України Петро Порошенко підписав указ про нагородження орденом «За заслуги» ІІІ ступеня учасників бойових дій в Афганістані з Тернопільщини Петра Канака та Володимира Мирончука.

фото: прес-служба ТОДА