На Тернопільщині в гуртожитку Чортківського гуманітарно-педагогічного коледжу ім. Олександра Барвінського оновили дах за 3 млн грн.

Як повідомили УНІАН в прес-службі облдержадміністрації, сьогодні якість оцінив голова ТОДА Степан Барна, принагідно він поспілкувався з викладачами та студентами.

«Ми закупили за рахунок обласного бюджету для вашого навчального закладу автобус за 540 тис. грн. Перекрили за рахунок коштів державного та обласного бюджетів дах у гуртожитку за 3 млн грн. І це є конкретні речі для вашого коледжу. Тоді як раніше багато років на освіту ніхто не звертав увагу»– зазначив Барна.

Відео дня

Він поінформував, що загалом в області є 1 тис. 50 населених пунктів, понад 700 навчальних закладів і освітніх установ.

«Ми говоримо про те, що немає жодної школи, де не було би щось зроблено, починаючи від заміни вікон і даху до наповненням цих шкіл змістом. Тому для мене пріоритетом, так само і як для Президента України Петра Порошенка, є те, що без Нової української школи нам не обійтися. Бо вперше за багато років держава забезпечила дітей новими партами, дидактичним матеріалом. І ця програма має продовжитися. Наше завдання впродовж 2019-2021 років здійснити повністю переобладнання усіх навчальних закладів області. Над чим і працюємо», – сказав голова ТОДА.

При цьому зауважив, що окрім Нової української школи, держава виділяє кошти ще й на опорні школи, які є базовими для надання якісних освітніх послуг.

«Їх в області є уже 30. Бо наше спільне завдання - отримання якісних знань», – резюмував керівник області.

Він також побував на уроці української мови до майбутніх вчителів перших класів.

«Завдяки тому, що держава сьогодні вкладає значні кошти в систему освіти, сьогодні ви маєте змогу навчатися за допомогою персональних нетбуків, інтерактивної дошки та окулярів віртуальної реальності. Це дозволяє робити навчання цікавим та захоплюючим, а головне ефективним та результативним», – зауважив Барна.