Барна підписав розпорядження про перехід ще трьох громад на Шумщині до ПЦУ / фото прес-служби ТОДА

Голова ТОДА Степан Барна підписав розпорядження про перехід ще трьох громад на Шумщині до православної церкви України.

Як повідомили УНІАН в прес-службі облдержадміністрації, з юрисдикції Російської церкви в Україні вийшли села Андрушівка, Руська Гута та Кутянка Шумського району.

Читайте такожГолова ТОДА підписав розпорядження про статути ще трьох релігійних організацій, які приєдналися до ПЦУ (відео)

«Процес становлення української помісної православної церкви має відбуватися. Я вітаю 26-ть громад у Тернопільській області, які прийняли рішення про приєднання до ПЦУ і гадаю, що ці кроки будуть відбуватися надалі. Сьогодні ми підписуємо розпорядження про затвердження статутів трьох релігійних громад Шумщини і це є найважливішим з точки зору становлення української церкви», – сказав під час підписання розпорядження голова ТОДА Степан Барна. Участь у церемонії взяли представники релігійних громад та єпископ Тернопільської єпархії ПЦУ Нестор.

У свою чергу владика Нестор наголосив, що це історична подія для тих людей та громад, які прийняли рішення перейти до української церкви.

«Це рішення прийнято вже певний час тому і добре, що пройдена уся процедура. Ми дякуємо за вашу принципову позицію та за те, що підтримуєте прагнення цих громад», – підсумував він.

Як повідомляв УНІАН, минулого тижня офіційно до православної церкви України приєдналися громади сіл Мирове, Потуторів та Кордишів Шумського району.