На базі Тернопільського обласного центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів заплановано створити сімейний хостел. Як повідомили УНІАН в прес-службі обласної ради, про це йшлося під час візиту у заклад міністра соціальної політики України Андрія Реви разом з головою обласної ради Віктором Овчаруком та головою ОДА Степаном Барною.

Хостел планується облаштувати для перебування сімей з районів  Тернопільської області на період надання  послуг дітям з інвалідністю. Планується також зорганізувати тренінговий будинок «Крок вперед» для підготовки дітей до самостійного життя тощо.

Відео дня

Тернопільський центр є єдиним в Україні відділенням реабілітації за місцем проживання. У ньому надаються реабілітаційні послуги дітям з інвалідністю, які через різні протипокази (післяопераційний період, адаптаційний період, епілепсія і т.п.) не можуть відвідувати дитячі колективи та заклади.

Читайте такожУ Тернополі за участі Порошенка відкрили відреконструйований за 34 млн грн радіологічний корпус обласної лікарні.

Після повної реконструкції заклад зможе приймати за рік 250 дітей для повного курсу реабілітації.

На сьогодні центр поки працює на третину потужності. Тут надаються психолого-педагогічна, професійна і трудова, соціальна та побутова, фізична реабілітації, проводиться робота з батьками, а також організовуються навчальні семінари для спеціалістів, батьків, волонтерів по роботі з дітьми з аутизмом, з особливими підлітками та з сім’ями з дітьми з інвалідністю.

Протягом 2016 року отримали послуги соціальної реабілітації 98 дітей з інвалідністю, за перше півріччя цього року – 76 дітей.

Починаючи з 2015 року, за рахунок коштів  обласного бюджету в установі здійснюється  реконструкція приміщень.

Минулого року було виконано робіт на 2 млн грн.