Ілюстрація / REUTERS

Бельгійська служба управління повітряним рухом (Skeyes) оголосила про закриття повітряного простору на добу через загальний національний страйк 13 лютого.

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на Le Soir.

Повітряний рух буде закрито у вівторок, 12 лютого, о 22:00 на добу - до 22:00 середи, 13 лютого.

Відео дня

"Попри всі зусилля керівництва Skeyes, компанія не має достатньої інформації про кадрову ситуацію під час національного страйку за шість годин до початку акції, яка розпочнеться сьогодні ввечері. Співробітники Skeyes не зобов’язані повідомляти про свої наміри працювати чи ні під час профспілкових акцій", - йдеться в заяві компанії.

Як повідомили УНІАН у Департаменту консульської служби Міністерства закордонних справ України, українцям, які мають намір відвідати Бельгію або вже перебувають у цій країні, радять врахувати, що через загальнонаціональний страйк 12-13 лютого буде обмежена робота транспортної інфраструктури.

Читайте такожTurkish Airlines з 15 лютого збільшить кількість прямих рейсів між Стамбулом і Києвом

"12-13 лютого 2019 року (з 22:00 12 лютого до 22:00 13 лютого за місцевим часом) на всій території Бельгії відбудеться загальнонаціональний страйк, що позначиться на режимі роботи транспортної інфраструктури", - йдеться в повідомленні.

Дипломати зауважили, що роботу міжнародного аеропорту "Шарлеруа" буде зупинено, а національний міжнародний аеропорт "Завентем" м. Брюссель надаватиме мінімальні послуги, передбачені законодавством.

"Міністерство закордонних справ рекомендує громадянам України врахувати зазначені обставини при плануванні подорожей до цієї країни, а тим громадянам, які придбали авіаквитки до/з Бельгії на 13 лютого, розглянути можливість перенесення подорожі на іншу дату", - наголосили в МЗС.

Також зазначимо, що у зв'язку із профспілковим страйком авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" скасувала рейс PS147 Київ - Брюссель від 12 лютого та рейс PS148 Брюссель - Київ від 13 лютого.

Раніше УНІАН повідомляв, що найбільша авіакомпанія Бельгії Brussels Airlines оголосила про скасування всіх рейсів на середу, 13 лютого, у зв'язку із загальнонаціональним страйком в країні. Профспілки вимагають підвищення заробітної плати, збільшення часу відпочинку і підвищення пенсій.