ДПСУ зафіксувала зростання кількості туристів з неприкордонних країн / фото УНІАН

За підсумками 2018 року відзначається значний приріст туристів до України з неприкордонних країн.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

Зокрема зазначається, що в 2018 році відбулися якісні зрушення в структурі іноземного туристичного потоку в Україну.

Відео дня

«Держприкордонслужба зафіксувала зростання кількості туристів з неприкордонних країн, зокрема, Європи», - повідомляє прес-служба.

За інформацією прикордонників, збільшився потік туристів з Іспанії - на 68%, Великої Британії - 47,3%, Литви - 23,4%, Італії - 15,4%, Німеччини - 13,3%, Франції - 9,2%, а також Індії - на 57,4%, Китаю - на 38,8%, Японії - на 38,3%, Ізраїлю - на 21,7% і США - на 19%. При цьому, прикордонний рух навпаки скоротився.

Читайте такожКиїв підвищив туристичний збір для іноземців та українців

Міністерство пояснює зміни в структурі туристичного потоку активізацією просування України на міжнародному туристичному ринку, двосторонньою співпрацею, візовою лібералізацією, а також збільшенням пропозицій прямого і бюджетного авіасполучення.

Як повідомляє Мінекономрозвитку, за даними українських мобільних операторів, у 2018 році зафіксовано 162,2 млн переміщень по Україні абонентів мобільного зв'язку, з них 139,8 млн - українських і 22,3 млн - іноземних.

Уточнюється, що найпопулярнішими для відвідування іноземцями вважаються Закарпатська, Одеська й Харківська (набуває ролі центру ділового туризму) області.

Разом з тим українці найбільше відвідують Київську, Львівську, а також Полтавську, Черкаську й Дніпропетровську області.

Як повідомляв УНІАН, з фінансові надходження від туристичного збору за підсумками 2018 року зросли на 29,2% і становили 90,7 мільйона гривень. Такі дані надходжень свідчать про зростання обсягів внутрішніх туристичних потоків та ефективності впровадження реформи децентралізації у вигляді підвищення фіскальної дисципліни на місцях.