Надходження від туристичного збору в Україні за рік зросли майже на 30% / фото УНІАН

Фінансові надходження від туристичного збору за підсумками 2018 року зросли на 29,2% і становили 90,7 мільйона гривень, при цьому зазначається значний приріст туристів з неприкордонних країн.

Читайте такожВ Одесу в 2019 році почнуть плавати лайнери всесвітньо відомих туроператорів

Про це повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

Відео дня

"За підсумками 2018 року надходження туристичного збору зросли на 29,2% і становили 90,7 мільйона гривень, при цьому сукупні надходження туристичного збору та податкових платежів з туристичної галузі зросли на 20,7% - до 4,2 мільярда гривень", - йдеться в повідомленні.

Мінекономрозвитку зазначає, що такі дані надходжень свідчать про зростання обсягів внутрішніх туристичних потоків та ефективності впровадження реформи децентралізації у вигляді підвищення фіскальної дисципліни на місцях.

Як повідомляв УНІАН, з 1 січня 2019 року набули чинності зміни до Податкового кодексу, згідно з яким в Україні діють нові ставки туристичного збору. Якщо раніше розмір туристичного збору залежав від вартості номера, то тепер він залежить від мінімальної зарплати.

Таким чином, для українських туристів збір становитиме до 0,5%, а для іноземних - до 5% від мінімальної заробітної плати. Водночас, на 2019 рік такий збір не може перевищувати 20,86 гривні за добу розміщення для українських туристів і 208,65 гривні (близько 6,5 євро) для іноземних туристів.

При цьому, Мінекономрозвитку зазначило, що остаточний розмір туристичного збору буде встановлюватися кожним окремим сільською, селищною, міською радою або радою об'єднаної територіальної громади для свого населеного пункту. Раннє туристичний збір був однаковий для всіх, а його ставка могла варіюватися від 0,5 до 1%.