Українці можуть подорожувати по "безвізу" до  понад 120 країн світу / фото УНІАН

У Міністерстві закордонних справ України заявляють, що українці можуть їздити без віз або за спрощеною візовою процедурою до більш ніж 120-ти країн.

Як передає кореспондент УНІАН, про це журналістам повідомив директор Департаменту консульської служби МЗС України Сергій Погорельцев.

Читайте такожКлімкін прогнозує запровадження безвізу ще з 20 країнами у найближчі роки

Відео дня

Він сказав, що скасуванню віз або спрощенню візового режиму для громадян України в іноземних країнах приділяється велика увага. "Вже більш ніж до 120 країн світу громадяни України можуть в'їжджати за "безвізом" або в порядку максимального спрощення, тобто отримати візу в аеропорту або отримати електронну візу. І ми активно працюємо над тим, щоб ця кількість країн, куди зможе подорожувати громадянин України без віз, зростала", - наголосив Погорельцев.

Він нагадав, що у 2018 році було укладено 4 міжнародних договори з Катаром, Сербією, Уругваєм і Грузією. Також було розроблено 26 нормативно-правових актів, з яких 15 набрали чинності минулого року. "Цей процес триває", - додав він.

"Є країни, з якими в силу різних обставин цей процес проходить досить непросто, але ми маємо своє бачення, маємо свої плани, свою стратегію, тактику, як з тою чи іншою країною працювати", - заявив Погорельцев.

Зокрема, він навів приклад Мексики, куди подорожує багато українців. "Було б дуже добре вже ближчим часом підписати відповідну угоду про безвізові поїздки для громадян України. Де я б не зустрічався (в Мексиці), ми з послом провели багато зустрічей в усіх центральних органах виконавчої влади, причетних до прийняття відповідного рішення - в уряді, в парламенті, всі декларують свою повну готовність це зробити, як-то кажуть зараз, але реально нічого не робиться", - сказав Погорельцев.

"Треба зрозуміти, чому так відбувається, і потім знайти шляхи вирішення цього питання", - додав він.

Також Погорельцев зазначив, що з Мексикою ближчим часом заплановані додаткові консультації.