Ілюстрація / REUTERS

Європейський концерн Airbus, який займається літакобудуванням, планує встановлювати на перші широкофюзеляжні літаки нові пасажирські модулі для розміщення у вантажних відсіках.

Їх почнуть встановлювати з 2021 року, а першим лайнером, який отримає так модулі, стане A330, пише Громадське з посиланням на CNN.

Згодом їх встановлюватимуть і на літаки A350. 

Читайте такожBrussels Airlines відправить до Києва літак зі смурфіками (фото)

Очікується, що за допомогою нових модулів авіаперевізники зможуть надавати ширший спектр послуг на повітряних суднах. Зокрема, зможуть встановити спальні зони або ігрові кімнати в багажні відсіки літаків. Забронювати модуль пасажири зможуть перед польотом.

Нові пасажирські модулі Airbus розробляє спільно з французькою компанією Safran з 2018 року. Розробники взяли за основу бортові модулі для екіпажу, де льотчики й бортпровідники відпочивають під час тривалих перельотів.

Довжина модуля складе 2,4 метра, ширина — 4 метри, а висота — 1,55 метра. У багажний відсік зазначених моделей літаків (A330 та А350) можна встановити до чотирьох модулів. Модулі можна буде встановлювати як під час складанні нових літаків, так і під час модернізації вже наявних суден.