Українське Дунайське пароплавство відкрило навігацію-2019 / фото УНІАН

Національний перевізник вантажів і пасажирів у Дунайському басейні Українське Дунайське пароплавство (УДП, Ізмаїл, Одеська обл.) сьогодні відкрило навігацію 2019 року.

Як повідомили УНІАН у прес-службі УДП, 12 квітня першим відшвартувався теплохід «Молдавія».

«Завтра, 13 квітня, курс на Пассау (Німеччина) візьме «Дніпро», 16 квітня - «Україна» і «Волга». Усі чотири круїзних теплоходи виконуватимуть семиденні програми за маршрутом Пассау-Відень-Будапешт-Братислава-Мельк (Шпіц)-Пассау», - повідомили в прес-службі.

Відео дня

Читайте такожНа півдні Одещини стартував круїзний сезон

За інформацією начальника відділу управління пасажирським флотом УДП Марини Слащевої, до початку навігації реалізовано практично всі заплановані тури.

Як відзначили у прес-службі, у 2018 році УДП встановило рекорд за кількістю пасажирів, перевезених пасажирським флотом за весь час незалежності України.

Як повідомляв УНІАН, УДП у 2018 році вивело на лінії 4 пасажирських теплоходи - «Україна», «Молдавія», «Дніпро» і «Волга». За період навігації ці теплоходи перевезли понад 14,6 тис. пасажирів. При цьому, у зв'язку з критичним обмілінням Дунаю на австрійській, словацькій та угорській ділянках річки, пасажирський флот було переведено на роботу за зміненою схемою - теплоходи здійснювали рейси Пассау-Відень-Пассау, без заходу до Будапешту.

Через форс-мажорні обставини на теплоходах «Молдавія», «Україна» і «Дніпро» по два рейси було анульовано.

Довідка УНІАН. Українське Дунайське пароплавство - національний перевізник вантажів і пасажирів у Дунайському басейні і одне з найбільших транспортних підприємств у Європі. Компанія здійснює близько 25% транспортних перевезень по Дунаю. Флот компанії налічує кілька сотень самохідних і несамохідних річкових суден, а також морські судна дедвейтом 3-5 тис. тонн: шість суховантажів, один нафтоналивний танкер.