Airbnb повідомив, що компанія буде ретельніше перевіряти бронювання будинків\ фото УНІАН

Компанія Airbnb заборонила здавати житлові будинки для проведення вечірок, після того, як минулого тижня в орендованому будинку в Каліфорнії були вбиті п'ять осіб.

Читайте такожAirbnb запропонував провести незабутню ніч з Моною Лізою і Венерою Мілоською в Луврі (фото, відео)

Глава компанії Брайан Ческі повідомив в "Твіттері", що Airbnb вживе заходів щодо запобігання вечірок, не дозволених господарями будинків.

Відео дня

31 жовтня в будинку, який був орендований у місті Оринда поблизу Сан-Франциско, в результаті стрілянини загинуло три людини, ще двоє померли пізніше в лікарні від отриманих поранень, передає Бі-бі-сі.

Будинок був знятий нібито для невеликої групи осіб, а потім в "Інстаграмі" його стали рекламувати як місце проведення вечірки з нагоди Гелловіну. Це привернуло в будинок понад 100 осіб. Господар будинку не давав дозволу на проведення вечірки.

Всі загиблі були молодші 30 років. Поліції поки не вдалося арештувати або встановити підозрюваних. В будинку було виявлено два пістолети.

Глава Airbnb повідомив, що компанія буде ретельніше перевіряти бронювання будинків з високим рівнем ризику. Airbnb, яка планує в 2022 році провести публічний випуск своїх акцій, має намір, за словами Ческі, притягати до суду тих, хто порушує правила.