Відвідувачі можуть ознайомитися з рештками морських істот \ gulfnews.com

Геологічний парк Buhais Geological Park, що розповідає про чудеса розвитку планети, відкрився в еміраті Шарджа, в скелястій пустелі Al Madam.

Читайте такожВ Абу-Дабі відкрився мангровий парк (фото, відео)

Нова визначна пам'ятка розповість відвідувачам про те, як виглядав місцевий ландшафт 93 млн років тому. Один з головних «експонатів» парку – величезний шматок океанічної кори і мантії (офіоліт), привертав до себе інтерес учених зі всього світу. Палеонтологічні знахідки доводять, що колись на місці сучасної Шарджі було стародавнє море Тетіс. Сам парк розташований у залишках гірського хребта, який у стародавності сполучав гори Джебель-Бухайс і Джебель-Акаба, - ці місця вважаються справжньою скарбницею для геологів, повідомляє russianemirates.com.

Відвідувачі можуть ознайомитися з рештками морських істот, які мешкали в морі Тетіс 70 млн років тому. Також у числі визначних пам'яток – могили залізного і бронзового віків, чорні офіолітові валуни, а також скам'янілості молюсків. Місцева геостанція розповідає про формування гірського хребта Хаджар, кам'янистих рівнин і піщаних дюн.

Парк розповість про історію масового вимирання тварин, що сталося близько 65 млн років тому і знищило три чверті всіх морських і наземних організмів, включаючи нелітаючих динозаврів. Також у парку представлені залишки давнього поселення, яке доводить, що місцевість була заселена ще 125 тис. років тому.

Парк розповість відвідувачам про те, як виглядав місцевий ландшафт 93 млн років тому \ gulfnews.com

Години роботи парку: з неділі по четвер – з 09.00 до 19.20, по п'ятницях – з 14.00 до 19.30, по суботах – з 11.00 до 19.30. Вівторок – вихідний.

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.