В Україні можуть скоротити кількість пунктів пропуску на кордоні / фото: 365news.biz

В Україні розглядають можливість зменшення кількості пунктів в’їзду для людей з інших країн. Відкритими хочуть залишити лише певні міжнародні пункти в’їзду.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко на брифінгу щодо ситуації з протидією поширенню коронавірусної інфекції.

Читайте такожНіякої школи та кіно: у Києві вводять обмеження через коронавірус (відео)

Відео дня

Він зазначив, що в Україні продовжують температурний скринінг на всіх постах в'їзду в країну, протестовано вже понад 1,6 мільйона осіб. За словами Ляшка, невеликий відсоток людей з температурою було виявлено, тому одне із подальших питань – запуск людей тільки через міжнародні пункти в'їзду в Україну.

"Ми розглядаємо можливість продовження температурного скринінгу всюди, на всіх постах. Але все ж з урахуванням ситуації, можливо, будемо приймати рішення і будемо ініціювати запускати виключно через міжнародні пункти в’їзду в Україну. Також ми можемо скоротити кількість пунктів в'їзду, через які будуть приїжджати люди з інших країн", – сказав Ляшко.

Він додав, що це є загальносвітовою практикою й у міжнародних медико-санітарних правилах прописано, що в разі виникнення надзвичайної ситуації в країні можуть працювати не всі пункти перетину кордону.

Як повідомляв УНІАН, Кабмін на закритому засіданні розглядає питання запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів в Україні через загрозу поширення коронавірусу.

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.